Annonce
Randers

Viborgvej spærres i en uge

Viborg rettes ud ved første skarpe venstresving på billedet og føres henover den nye bro, der ses som en lys betonklods lige bag svinget. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi

Broen, som i mange år frem skal føre Viborgvej over jernbanen, åbner efter planen for biltrafik 19. november. Fra 13. november og indtil da vil vejen være helt lukket, mens man lægger sidste hånd på projektet.

Annonce

Randers: Af avisens omtale tirsdag af broarbejderne i Randers i forbindelse med elektrificeringen af jernbanestrækningen mellem Fredericia og Frederikshavn kunne man godt få det indtryk, at såvel broen, som fører Parkboulevarden over jernbanen som den, der fører Viborgvej over, er klar til at åbne torsdag 18. oktober.

Det gælder imidlertid kun for Parkboulevarden. Viborgvej vil først være klar med sin fremtidige linjeføring fra mandag 19. november, hvilket bilister, som jævnligt kører ad Viborgvej, formentlig vil glæde sig til.

Til den tid forsvinder nemlig de skarpe kurver umiddelbart vest for badelandet Water & Wellness, og Viborgvej genvinder sit gamle, betydeligt mere lige forløb.

På billedet ses toppen af den nye bro i baggrunden. Når vi når frem til 19. november vil Viborgvej blive ført hen over broen, og det stærkt kurvede, midlertidige stykke vej, som anes til højre i billedet, blive fjernet. Foto: Jan Sisseck
Annonce

- Vi skal nok nå det

Byggeleder hos Banedanmark, Bent Jensen, medgiver, at det godt kan se lidt uoverskueligt ud at skulle gøre vejen færdig på en måneds tid.

- Men det forventer vi ikke desto mindre at kunne nå, siger han.

Og den nye, lidt højere bro, som skal give plads til køreledninger over skinnerne, er da også stort set færdig. Nu resterer arbejdet med at lægge asfalt, anlægge fortov og cykelsti med mere, samt forbinde den med den eksisterende Viborgvej i begge ender.

Op til åbningen af vejens permanente forløb bliver Viborgvej dog lukket helt i seks døgn fra tirsdag 13. november. I den periode vil der blive arbejdet i døgndrift, og Banedanmark advarer allerede nu om og beklager på forhånd, at arbejdet vil medføre støjgener ikke mindst fra de maskiner, som skal fræse gammel asfalt op.

Fra 13. til 19. november vil der blive etableret omkørsel via Parkboulevarden, som altså ganske rigtigt genåbnes for trafik torsdag i indeværende uge.

Annonce

Forskydes cirka seks meter

- Viborgvej får stort set samme forløb, som den havde, inden broarbejdet gik i gang først på året - dog forskudt cirka seks meter mod nord, fortæller Bent Jensen.

Arbejdet i den uge, hvor Viborgvej lukkes, og hvor der vil blive arbejdet i døgndrift, består blandt andet af affræsning af eksisterende asfalt, sætning af kantsten for cykelsti og fortov samt montering af støttevægselementer langs Viborgvej 5 og 7. Desuden ombygges lyskrydset ved Water and Wellness.

Helt færdigt er projektet dog ikke, når Viborgvej åbnes med sit fremtidige permanente forløb. Men det arbejde med at færdiggøre detaljerne i vejanlægget, som på det tidspunkt vil mangle, forventes ikke at genere trafikken nævneværdigt.

Annonce

Oprydning efter nytår

Først i det nye år vil hele byggepladsen blive ryddet, og det vil blandt andet indebære, at det nuværende, meget snoede og midlertidige stykke af Viborgvej fjernes.

Det giver så atter plads til de sportsbaner og p-pladser, som har måttet vige for det omfattende anlægsarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce