Annonce
Norddjurs

Viden Djurs vil nedlægge lokalt skoletilbud: Der er for få elever

Det erhvervsrettede 10. klassetilbud i Auning blev oprettet i sommeren 2016 efter ønske fra Viden Djurs. Nu har erhvervsskolen imidlertid konstateret, at det ikke giver mening at køre tiltaget videre. Arkivfoto
Et støt faldende elevantal på det erhvervsrettede 10. klassetilbud i Auning har nu fået Viden Djurs til at opfordre Norddjurs Kommune til at nedlægge tilbuddet.
Annonce

Auning: Det har efterhånden været under opsejling et stykke tid. Men nu er vægtskålen tippet så langt i en negativ retning, at det erhvervsrettede 10. klassetilbud (EUD10) i Auning ikke længere har sin berettigelse. Og derfor bør man lukke det.

Sådan lyder den soleklare opfordring fra Viden Djurs til Norddjurs Kommune, der har hyret erhvervsskolen til at stå for driften af EUD10 i Auning.

- Aktuelt er der tilmeldt 14 elever. På baggrund af erfaringer fra de seneste tre års drift af EUD10 i Auning vurderer vi, at skolen med et forventet elevantal på cirka 14 ikke bør opretholdes. Det at drive et ordinært skoletilbud til så få 10. klasses elever danner hverken de optimale faglige eller sociale rammer, skriver Viden Djurs' direktør i et brev, der er adresseret til børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune.

Det at drive et ordinært skoletilbud til så få 10. klasses elever danner hverken de optimale faglige eller sociale rammer.

Ole Svit, direktør ved Viden Djurs

Annonce

Faldet med 46 procent

Viden Djurs sendte brevet til Norddjurs Kommune allerede dagen efter, at fristen for tilmelding til det kommende skoleår udløb for cirka to uger siden.

Her kunne det konstateres, at EUD10 i Auning har fået tilmeldinger fra i alt 14 elever, hvoraf 13 er bosat i Norddjurs Kommune.

Dermed står det klart, at opbakningen til det erhvervsrettede 10. klassetilbud i den vestlige del af Norddjurs Kommune i løbet af bare to skoleår er faldet fra 26 til 14 elever – altså med 46 procent. Og det er ganske enkelt for meget, mener Viden Djurs.

- Det er helt afgørende, at vi er i stand til at skabe et socialt dannelsessted med det optimale ungdomsmiljø for eleverne, hvor den enkelte elev udfordres og udvikler sig både personligt, socialt og fagligt, skriver Ole Svit, der anerkender, at det overskuelige miljø med få elever og tætte relation til underviserne, som har gjort sig gældende i Auning, især er kommet de særligt sårbare elever til gode.

- Men for den brede gruppe af elever efterlader det langt fra de optimale muligheder for at skabe tilstrækkelig dynamik og målrettet elevaktivering, ligesom det efterlader meget begrænsede muligheder for dannelsen af nye relationer, påpeger direktøren.

Annonce

Vil rykke tilbuddet til Grenaa

I stedet anbefaler Viden Djurs, at de 14 tilmeldte elever tilbydes at flytte til 10. klasse i Grenaa, hvor der også udbydes EUD10.

Her vil eleverne ifølge Ole Svit kunne tilbydes "en langt bredere valgfagspakke og i tillæg gives mulighed for at være i et reelt ungdomsmiljø".

- Samtidig er skolen her ikke større, end at der stadig er mulighed for en tæt opfølgning og iværksættelse af tiltag overfor de mest sårbare elever, argumenterer han.

Ifølge den gældende driftsoverenskomst mellem Viden Djurs og Norddjurs Kommune, skal Viden Djurs modtage de elever, der ønsker at starte i et helårsforløb på EUD10.

Men overenskomsten siger også, at hvis der er mindre end 20 elever indskrevet ved starten af et skoleår, skal parterne indgå i en dialog om, hvorvidt den undervisningsmæssige kvalitet kan opretholdes. Kan den ikke det, er Viden Djurs ikke forpligtiget til at oprette EUD10 for det pågældende skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce