Annonce
Randers

Videnskabsklub byder på fysik efter skoletid

Randrusianske skoleelever fra 4. til 6. klasse kan nørde med i Videnskabsklubben.
Igen i år har det været muligt for skoleelever i Randers at melde sig til Videnskabsklubben – et gratis fritidstilbud der har til formål at sprede begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge.
Annonce

RANDERS: Skoleeleverne i Randers, der går i 4. til 6. klasse, kan i Videnskabsklubben vælge gennem syv uger at grave sig ned i naturvidenskabens nørdede verden. De skal arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg.


Fysik er et område, der på en måde handler om alting - fra de allermindste partikler til rummets største galakser.

Rikke Schmidt Kjærgaard


I klubben bliver eleverne kaldt miniforskere. De bliver undervist af gymnasieelever, og undervisningen foregår på Randers Realskole, HTX Tradium og Paderup Gymnasium én eftermiddag om ugen. Det er frivillige gymnasieelever, som har meldt sig til at undervise folkeskoleeleverne i enten primatologi, som er læren om menneskeaber og evolution, mikrober, hvor de blandt andet skal studere det allermindste liv i mikroskop, biodiversitet, der handler om livets fascinerende kredsløb, og hvordan vi kan hjælpe til med at passe på det, eller materialefysik, der i år udbydes for første gang i Videnskabsklubben.

Annonce

Populær fysik

Da Videnskabsklubben åbnede sin tilmelding til de fire forskellige forløb, blev pladserne på forløbet om materialefysik hurtigt fyldt op.

- Fysik er et område, der på en måde handler om alting - fra de allermindste partikler til rummets største galakser. Det program, vi præsenterer for første gang i Videnskabsklubben i år, fokuserer på materialefysik. Miniforskerne skal arbejde med materialer, de kender fra hverdagen, og undersøge, hvilke særlige fysiske egenskaber de har, fortæller Videnskabsklubbens administrerende direktør, Rikke Schmidt Kjærgaard.

Forløbene i Videnskabsklubben er udviklet af nogle af Danmarks dygtigste forskere og baserer sig på den nyeste forskning inden for hvert emne.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

50-årig kørte uden kørekort

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce