Annonce
Randers

Video: Se Klaus' lysende og magiske rengøringstip - på sekunder gør han det, andre bruger timer på

KC Laserrens er et nystartet firma, der er blandt de første i Danmark, som tilbyder at rense mure, træværk, metaldele og meget andet ved hjælp af laserlys. Med teknikken kan man komme ind og gøre rent i selv de mindste kroge på eksempelvis en motor.

Randers: Klaus Christensen har altid interesseret sig for at renovere gamle biler, og det var, da han for en tre måneders tid siden i den forbindelse sad og søgte tips på youtube, at han stødte på nogle videoer, der viste, hvordan man særdeles effektivt kunne fjerne alskens snavs fra en motor ved hjælp af en laserstråle.

Laserens formåen forekom umiddelbart så imponerende, at Klaus' næste skridt var at undersøge, hvem i Danmark, der kunne tilbyde samme form for rensning. Han fandt ingen, og ideen om selv at starte en virksomhed med laserrens begyndte at vokse og udviklede sig kort efter til en egentlig plan.

Klaus Christensen kan rense alle slags overflader ved hjælp af laserteknik. For eksempel skulle teknikken være effektiv over for grafitti. Foto: Annelene Petersen

Planen er nu ført ud i livet, og KC Laserrens, som Klaus Christensen har døbt sit firma, er klar til at rense mure for grafitti, motorer for olieret snavs, råmaterialer for rust, mursten for udtræk og meget mere.

Annonce

- Lige mig

- At få snavs til at forsvinde er lige mig. Og det, at man åbenbart kunne gøre det helt uden brug af kemikalier, væsker og slibemidler, vakte for alvor min interesse, fortæller Klaus Christensen.

Han fortæller, at teknologien bag er forholdsvis ny - mellem fem og 10 år gammel. Og i flere af vore nabolande har man benyttet sig af den i nogle år.

Grafitti på murværk kan fjernes hurtigt, uden at ødelægge selve murværket. Der er således få sekunder mellem, at denne mursten var helt sort på siden, der vender opad og til det nuværende udseende. Foto: Annelene Petersen

- Der er også enkelte danske virksomheder, som er i besiddelse af en laserrenser, men så vidt jeg ved, er jeg den første, som tilbyder at køre ud og rense mure, maskiner træværk og andet, siger Klaus Christensen og tilføjer, at det faktisk også er meget nyt, at laserrenserne fås i størrelser, som det giver mening at transportere rundt til kunderne.

Kunden behøver såmænd ikke engang at kunne tilbyde en stikkontakt til maskinen, da Klaus Christensen med sig i firmabilen også har egen generator.

Annonce

Demonstrerer gerne

Den nybagte virksomhedsejer er helt med på, at potentielle kunder formentlig vil have en sund skepsis overfor, hvad Klaus kan med sin laserpistol, da teknologien jo endnu er ukendt for de fleste.


At få snavs til at forsvinde er lige mig. Og det, at man åbenbart kunne gøre det helt uden brug af kemikalier, væsker og slibemidler, vakte for alvor min interesse.

Klaus Christensen

- Derfor tager jeg også gerne ud og demonstrerer maskinen, siger han.

Demonstrerer maskinen gør han også gerne overfor Amtsavisens udsendte, som - kan vi godt sige - finder demonstrationen overbevisende.

Også, når der er malet på metal, er laserrens effektivt. På samme måde kan man fjerne eksempelvis rust eller olierester. Foto: Annelene Petersen

Først gælder det et meget beskidt stykke af en gammel motorblok, som efter få sekunders laserbestråling fremstår som nyt. Herefter bliver en gul mursten, hvis ene side er malet sort ligeledes på få sekunder helt gul uden spor af maling overhovedet og - ikke mindst - uden spor af mærker efter højtryksspuling, sandblæsning eller, hvad man ellers kan finde på at ty til, når murværk skal befris for maling.

- Og så kan man jo komme ind i alle kroge. Alle steder, hvor der kan trænge lys ind, er det muligt at fjerne snavs med metoden, siger Klaus Christensen.

Annonce

Grøn metode

Han tror på succes for sin virksomhed, ikke kun på grund af maskinens evne til at fjerne snavs, men i høj grad også fordi, rensningen sker uden brug af kemikalier, vand eller slibemidler.

Udstyret består af pistolen, som Klaus Christensen her demonstrerer, samt selve maskinen, som ses bagest i billedet. Foto: Annelene Petersen

- Alle vil jo i dag helst fremstå som miljø- og klimavenlige, siger Klaus Christensen.

Økonomisk har han også tid til at løbe sin virksomhed i gang, idet han ved siden af arbejder som ambulancebehandler.

- Jeg har udelukkende døgnvagter, hvilket giver mig masser af fridage, hvor jeg kan koncentrere mig om firmaet, forklarer Klaus  Christensen.

Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce