Annonce
Randers

Vigtig milepæl i gigantisk idrætsprojekt: Første spadestik til renovering og udvidelse

Louise Høeg (V) og tidligere fritids- og kulturchef i Randers Kommune, Anders Høgstrup, fik hjælp til første spadestik af Sebastian Fischer-Mogensen på 11 år fra Hornbæk Skole. Han spiller fodbold i HSF. Foto: Anne Myrup Pedersen
Der var masser af ros til ildsjælene, da første spadestik til Hornbæk Idræt og Kulturcenter tirsdag formiddag blev taget.

Hornbæk: Knap hundrede mennesker - fra vuggestuebørn til seniorer - var mødt op til fejring af første spadestik til Hornbæk Idræt og Kulturcenter tirsdag 17. september klokken 10. De mange deltagere til arrangementet kunne nyde godt af en solbeskinnet pause mellem voldsomme byger, mens Louise Høeg (V), formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget, uddelte ros til de lokale ildsjæle.

- I har været særdeles dygtige til at synliggøre jeres projekt, pointerede hun, før hun takkede de mange aktive samarbejdspartnere i det, som i øjeblikket er kommunens største idrætssatsning til sammenlagt 20 millioner.

Spadestikket er begyndelsen til renovering og udvidelse af Randers Firma-Sports nuværende lokaler. Når projektet står færdig i slutningen af maj, skal bygningen overtage aktiviteterne fra Hornbæk Idrætsforenings nuværende klubhus under navnet Hornbæk Idræt og Kulturcenter.

Næste taler, Anders Høgstrup, tidligere fritids- og kulturchef i Randers Kommune og nuværende medlem af styregruppen for idræt og kulturcentret, pointerede da også projektets afhængighed af Randers Firma-Sports fleksibilitet.

I august gik foretapen med bygning af kæmpe kunstgræsbane igang. Når udvidelse og renovering af de tidligere firmasportfaciliteter er færdig, mangler kun et crossfit-anlæg samt en løbesti rundt om arealerne, før fase et er færdig. Det er kun løbestien, som stadig savner finansiering. Styregruppen har skaffet omkring syv millioner indtil videre. Kommunen bidrager med 12,5 millioner.

Annonce
De renoverede og udvidede idrætsfaciliteter, som står klar til maj under det nye navn Hornbæk Idræt og Kulturcenter, bliver med åben adgang for alle. Det glæder de lokale børneinstitutioner sig over. Foto: Anne Myrup Pedersen

Mere end 70 frivillige engageret

En de seneste års helt store drivkræfter bag projektet, som har engageret mere end 70 lokale frivillige, er leder af styregruppen, Peter Thorsen. Han har lagt mange timer, siden han gik på efterløn. Men det er ikke noget, han angler efter anerkendelse for.

- Det er ren payback, forklarer han og fortæller om, hvordan trænere og andre voksne i hans fodboldbarndom var med til at præge ham for livet.

Men det er en vigtig dag.

- Det er mega stort. Jeg er stolt og ydmyg over for alle dem, der har bidraget. Det er ikke nogen selvfølge, at folk vil være så imødekommende og hjælpe så meget, siger han, og skynder sig at sende rosen videre til Anders Høgstrup.

Selvom Anders Høgstrup slet ikke bor i Hornbæk, har han valgt at omsætte sit professionelle kommunale engagement til et personligt engagement, da han gik på efterløn.

- Det her projekt var simpelthen for godt til, at det ikke skulle realiseres, forklarer han.

Han fortæller, hvordan der typisk er et stort frafald fra idrætsaktiviteter i 10-12 års alderen. Så kommer forældrene først tilbage, når deres børn skal igang med diverse idrætsgrene.

- Så kan de for eksempel bruge de nye crossfit-redskaber, mens deres børn træner, foreslår han.

Lokaler til fri afbenyttelse

Skoleleder på Hornbæk Skole, Kim Højer, er sammen med en klasse fra skolen mødt op til arrangementet.

- Jeg er ret imponeret over, hvor driftige menneskerne bag det her projekt har været. Det er helt vildt. De har nærmest lagt et fuldtidsjob her, fortæller han.

Han glæder sig også over, at både lokaler og aktiviteter bliver til fri afbenyttelse for alle i nærheden inklusiv skoler og institutioner. Den glæde bakker pædagog Luise Damgaard fra Børnehuset Æblehaven op om.

- Vi har ikke så meget plads indendørs, så jeg håber, at de nye faciliteter kan give os mulighed for motorikleg. Og måske kan vi også kombinere børn og ældre herovre. Det er meget oppe i tiden, siger hun.

Det forslag synes næstformand i torsdagsklubben for seniorer, Flemming Lanng, godt om. Han er spændt på, hvad de nye forhold kan blive brugt til.

- Vi er en forholdsvist ung forening, så vi er stadig igang med at finde vores ben, forklarer han.

Umiddelbart bliver det rigtig godt med et fællesrum med troltekt på loftet. Han målte for nyligt den konstante støj ved deres møder i det nuværende klubhus til 92 decibel.

Peter Thorsen har engageret sig i projektet, stort set siden han gik på efterløn i foråret 2015. Han havde dog mest travlt med at rose de mange andre frivillige og Anders Høgstrup: "Vi havde ikke været her i dag, hvis han ikke havde leveret de kompetencer og den arbejdsindsats," slår Peter Thorsen fast. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce