Annonce
Randers FC

Med ny formation og startdebutanter: Randers FC fik vigtigt point på vestegnen

Björn Kopplin, der her bliver fældet af Lasse Vigen til gult kort, havde første halvlegs bedste forsøg for Randers FC. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Med fire skadede spillere, tre normale startere på bænken og en ny formation leverede Randers FC en fin præstation i Brøndby. Det gav et point, som kan vise sig uhyre vigtigt i top 6-slutspurten.

Fodbold: Randers FC fik torsdag aften et uventet, men yderst fortjent point, da holdet på udebane spillede 0-0 mod Brøndby. Det betyder, at Randers FC med tre spillerunder tilbage af grundspillet fortsat ligger nummer fem med tre point ned til Sønderjyske på syvendepladsen.

Med forsvarstrioen Erik Marxen, Mikkel Kallesøe og Jesper Lauridsen samt topscorer Alhaji Kamara ude med skader valgte cheftræner Thomas Thomasberg at skifte system fra det foretrukne 4-4-2 til 3-5-2.

Det betød, at Tobias Klysner optrådte på en uvant position som højre wingback, mens Nikola Mileusnic fik plads i front som makker til Bassala Sambou. Australierens første kamp fra start i Superligaen. Også norske Lasse Berg Johnsen fik sin startdebut på den centrale midtbane.

Med de normale startere Frederik Lauenborg, Tosin Kehinde og Marvin Egho på bænken sendte det også et klart signal om, at Randers FC har fokus på at få en sejr i søndagens ultravigtige hjemmekamp mod Lyngby og måske ikke havde de samme forhåbninger om point i Brøndby.

Men det var nu ingenlunde billedet i de første 45 minutter på den københavnske vestegn. Det siger såmænd det meste om første halvleg, at hjemmeholdet ikke truede Patrik Carlgrens mål en eneste gang. 0-8 sagde skudstatstikken i favør for Randers FC, der havde kontrol over begivenhederne.

Brøndby er Superligaens farligste kontrahold med hurtigløberne Simon Hedlund og Mikael Uhre i front, men den spillestil fik de ikke lov at folde ud mod Randers FC, som spillede med en ubrydelig organisation på egen banehalvdel. Når så Brøndby smed bolden væk, og det gjorde de ofte, var Randers FC skarpe til at vende spillet med hurtige førstegangspasninger.

Annonce

Velspillende Greve

Der skulle dog gå en halv time, før det begyndte at kaste chancer af sig, men så kom der til gengæld også to store af slagsen.

Den største fik Björn Kopplin, da han blev spillet i dybden af en velspillende Mathias Greve. Men efter på fornem vis at have afdriblet Sigurd Rosted i feltet måtte Kopplin, der bar anførerbindet, se landsmanden Marvin Schwäbe parere afslutningen.

To minutter senere var Mathias Greve igen på spil med et dybdeløb og en god pasning på tværs af feltet til Nikola Mileusnic. Men igen var Schwäbe på plads. Han var manden, som Brøndby kunne takke for ikke at være bagud ved pausen.

Brøndby-træner Niels Frederiksen forsøgte i pausen at ændre kampbilledet ved at foretage tre indskiftninger.  Det gav dog kun en kort opblussen og en mindre chance til den indskiftede svenske angriber, Oskar Fallenius, som efter et indlæg dirigerede sin afslutning forbi målet.

Randers FC kunne ikke holde det samme pres på Brøndby efter pausen, faldt længere tilbage på banen, og kom derfor heller ikke til mere end et par hovedstødsforsøg fra Simon Piesinger i de første 25 minutter af anden halvleg, der var en stilfærdig affære.

Men i de sidste 20 minutter åbnede kampen sig op igen. Brøndby fik pludselig ud en stor chance, da Jesper Lindstrøm modtog bolden få meter uden for feltet. Han sendte et spark mod det lange hjørne, men Randers FC kunne ånde lettet op. Afslutningen tog stolpen.

I den anden ende af banen skabte indskiftede Tosin Kehinde gode ting for Randers FC i kontrafasen og satte indskiftede Kasper Høgh op med et godt indlæg, men Høgh helkiksede sin flugter.

Dermed sluttede det målløst, hvilket holder Randers FC i top 6-ræset, mens Brøndby missede muligheden for at overtage førstepladsen fra FC Midtjylland.

Kampen i tal

Superligaen, 19. spillerunde

Brøndby - Randers FC 0-0

Brøndby IF (3-5-2): Marvin Schwäbe- Sigurd Rosted, Andreas Maxsø, Anthony Jung - Andreas Bruus (81. Tobias Børkeeiet), Morten Frendrup, Lasse Vigen (46. Anis Ben Slimane), Michael Lumb (46. Oskar Fallenius) - Simon Hedlund (46. Josip Radosevic), Mikael Uhre.

Randers FC (3-5-2): Patrik Carlgren –  Simon Graves Jensen, Simon Piesinger, Mathias Nielsen - Tobias Klysner, Lasse Berg Johnsen, Mathias Greve (71. Tosin Kehinde), Vito Hammershøy-Mistrati (80. Frederik Lauenborg) , Björn Kopplin (80. Oliver Bundgaard) – – Bassala Sambou (64. Kasper Høgh), Nikola Mileusnic (64. Marvin Egho)

Ikke benyttet: Jonas Dakir, Mikkel Brund, Mads Enggård.

Advarsler: Lasse Vigen, Sigurd Rosted, Brøndby IF. Simon Piesinger, Randers FC. 

Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen

Spillested: Brøndby Stadion

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce