Annonce
Debat

Vil 16 blokere for 521 borgeres ønske om cykelsti?

Læserbrev: I løbet af blot fire dage bakkede 521 borgere med deres underskrift op om, at der arbejdes for at få lavet en cykelsti på strækningen Jebjerg-Værum-Haslund/Vorup. Laves denne cykelsti, slipper de 8000 daglige bilister på Hammelvej for at bekymre sig om cyklister, og cyklister i alle aldre kan trygt og sikkert tage turen mellem Langå og Randers.

Underskriftsindsamlingen blev startet af Værum-borgere, men der kom flest underskrifter fra Langå. Det ser jeg som et særdeles opløftende signal om, at der altså er mange, der gerne vil (el)cykle, hvis bare forholdene er i orden.

Netop dette – at fremme den grønne omstilling ved, at flere lader bilen stå til fordel for (el)cyklen – er baggrunden for, at regeringen, RV, SF og Ø har afsat 135 millioner kroner til 50 procent medfinansiering af kommunale cykelprojekter.

Annonce


Vi smider en spand koldt vand i hovedet på de 521 borgere, hvis vi end ikke gør forsøget med en ekstra ansøgning.


Der er voldsom rift om disse midler. For eksempel søger Thisted om 36 millioner kroner, Kolding om 30 millioner og Esbjerg om 26 millioner kroner. Derfor er det helt afgørende, at ansøgninger fra Randers er knivskarpe på at imødekomme kriterier for puljen, der ud over grøn mobilitet er sikkerhed, benyttelse, forbindelser mellem cykelinfrastruktur og kollektiv trafik og sammenkobling af cykelstinettet.

En cykelsti på strækningen Jebjerg-Værum-Haslund/Vorup vil i suveræn grad opfylde samtlige af puljens kriterier og vil derfor med stor sandsynlighed udløse et statslig tilskud på cirka ni millioner.

Et flertal i økonomiudvalget indstiller til byrådet, at der søges om midler til en pakke med sikre skolekorridorer omfattende syv strækninger. Et sympatisk forslag, der dog slet ikke eller kun i begrænset grad opfylder kriterier om grøn mobilitet, forbindelse til kollektiv trafik og sammenkobling af cykelstinettet.

Derfor foreslår jeg på mandagens byrådsmøde, at vi også indsender ansøgning om Jebjerg-Værum-Haslund/Vorup. Vi afskriver os en rigtig god mulighed for at få ni millioner kroner, og vi smider en spand koldt vand i hovedet på de 521 borgere, såfremt vi end ikke gør forsøget med en ekstra ansøgning.

Mandag aften vil vise, om de 16 byrødder fra S, RV, K og SF vil blokere for en ekstra ansøgning, eller om vi som et enigt byråd lægger to billetter ind på den eftertragtede pulje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce