Annonce
Debat

Vil 16 blokere for 521 borgeres ønske om cykelsti?

Læserbrev: I løbet af blot fire dage bakkede 521 borgere med deres underskrift op om, at der arbejdes for at få lavet en cykelsti på strækningen Jebjerg-Værum-Haslund/Vorup. Laves denne cykelsti, slipper de 8000 daglige bilister på Hammelvej for at bekymre sig om cyklister, og cyklister i alle aldre kan trygt og sikkert tage turen mellem Langå og Randers.

Underskriftsindsamlingen blev startet af Værum-borgere, men der kom flest underskrifter fra Langå. Det ser jeg som et særdeles opløftende signal om, at der altså er mange, der gerne vil (el)cykle, hvis bare forholdene er i orden.

Netop dette – at fremme den grønne omstilling ved, at flere lader bilen stå til fordel for (el)cyklen – er baggrunden for, at regeringen, RV, SF og Ø har afsat 135 millioner kroner til 50 procent medfinansiering af kommunale cykelprojekter.

Annonce


Vi smider en spand koldt vand i hovedet på de 521 borgere, hvis vi end ikke gør forsøget med en ekstra ansøgning.


Der er voldsom rift om disse midler. For eksempel søger Thisted om 36 millioner kroner, Kolding om 30 millioner og Esbjerg om 26 millioner kroner. Derfor er det helt afgørende, at ansøgninger fra Randers er knivskarpe på at imødekomme kriterier for puljen, der ud over grøn mobilitet er sikkerhed, benyttelse, forbindelser mellem cykelinfrastruktur og kollektiv trafik og sammenkobling af cykelstinettet.

En cykelsti på strækningen Jebjerg-Værum-Haslund/Vorup vil i suveræn grad opfylde samtlige af puljens kriterier og vil derfor med stor sandsynlighed udløse et statslig tilskud på cirka ni millioner.

Et flertal i økonomiudvalget indstiller til byrådet, at der søges om midler til en pakke med sikre skolekorridorer omfattende syv strækninger. Et sympatisk forslag, der dog slet ikke eller kun i begrænset grad opfylder kriterier om grøn mobilitet, forbindelse til kollektiv trafik og sammenkobling af cykelstinettet.

Derfor foreslår jeg på mandagens byrådsmøde, at vi også indsender ansøgning om Jebjerg-Værum-Haslund/Vorup. Vi afskriver os en rigtig god mulighed for at få ni millioner kroner, og vi smider en spand koldt vand i hovedet på de 521 borgere, såfremt vi end ikke gør forsøget med en ekstra ansøgning.

Mandag aften vil vise, om de 16 byrødder fra S, RV, K og SF vil blokere for en ekstra ansøgning, eller om vi som et enigt byråd lægger to billetter ind på den eftertragtede pulje.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce