Annonce
Debat

Vil du drikke morgenkaffe i 80 decibel støj fra motorvejen?

Læserbrev: Gennem længere tid har jeg forsøgt at få transportminister Benny Engelbrecht til Randers, så han selv kan se og høre de støjproblemer, som flere tusinde randrusianere hver eneste dag, time og minut på leve med. Desværre har ministeren ikke tid. Den socialdemokratiske minister flyttede første gang mødet, da der var kommet noget vigtigere i kalenderen. Det er fair nok. Derefter var aftalen, at han skulle komme i starten af næste uge. Kort tid efter regeringens udspil til infrastrukturplan var landet, kunne ministerens forkontor oplyse, der ikke var tid, grundet forhandlingerne om infrastrukturaftalen for Danmark. Men da jeg gav ministeren tilsagn om, at min kalender var åben, og ethvert tidspunkt, inden forhandlingerne var afsluttet, kunne vi besøge de støjramte borgere i Randers, sådan som ministeren havde lovet. Nu var forklaringen en anden. Grundet coronahensyn ville ministeren ikke deltage, og det, måtte jeg forstå, var også beskeden fra hans ministerkontor. Besøget skulle ellers foregå udenfor.


Der er ikke afsat én eneste krone til konkrete støjdæmpende projekter i Randers, og det kan ingen være tjent med.


Annonce

Dagen efter hævede regeringen selv forsamlingsloftet udendørs fra 10 til 20. Ministeren har givetvis aldrig haft intentionen om at mødes med dem.

I folketingssalen går jeg i denne uge, endnu en gang, ministeren på klingen, og min position er klar. De støjramte borgere i Randers skal høres. Derfor vil jeg endnu en gang give ministeren tilbuddet om at mødes med borgerne, inden forhandlingerne afsluttes. Mens ministeren ikke har kunnet afsætte 30 minutter i sin kalender, har borgerne i Randers kæmpet siden 1980'erne for at få en løsning på deres støjproblem. Den fik de med den fuldt finansierede aftale, som VLAK-regeringen indgik før sidste valg. En aftale, som den socialdemokratiske regering smed i skraldespanden, og som nu betyder, at vi i Randers må kæmpe med næb og kløer for, igen, at finde en løsning på støjen fra motorvejen. For der er ikke afsat én eneste krone til konkrete støjdæmpende projekter i Randers, og det kan ingen være tjent med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce