Annonce
Østjylland

Vil være Danmarks vildeste

Norddjurs Kommune vil med konkurrencen "Sammen om et vildere Danmark" sætte fokus på biodiversitet. Pressefoto
Den 20. april 2021 vedtog kommunalbestyrelsen enstemmigt, at Norddjurs Kommune skal deltage i konkurrencen "Danmarks vildeste Kommune", der er igangsat af miljøministeren.

NORDDJURS: Naturen er i krise i Danmark og på verdensplan, og et utal af dyre- og plantearter risikerer at uddø i den nærmeste fremtid. Derfor har miljøministeren igangsat kampagnen: "Sammen om et vildere Danmark", som skal motivere og inspirere danskerne i kampen for mere vild natur. Som en del af kampagnen dyster 92 af landets 98 kommuner om at blive Danmarks vildeste kommune.

Dysten går ud på, at kommunerne skal udvikle de bedste biodiversitetsprojekter, og vinderen kåres i slutningen af 2022.

God mulighed

Både politikere og borgere i Norddjurs Kommune er i forvejen optagede af, hvordan vi kan skabe mere vildskab i vores natur. Derfor er konkurrencen en kærkommen mulighed for at sætte fokus på biodiversitet, passe bedre på vores sommerfugle og vilde blomster og give en mere sprudlende, kriblende og levende natur videre til vores børnebørn.

Som startskud har alle deltagere udfyldt et spørgeskema, kaldt Grøn bog, hvori kommunerne præsenterer sig selv som vild kommune, deres idéer til projekter, hvorfor de skal vinde, og hvor man kan følge med i deres vilde indsats. Samtlige grønne bøger offentliggøres på konkurrencens officielle hjemmeside www.dkvild.dk.

I Norddjurs Kommune vil vildskaben blive udfoldet i ambitiøse og innovative projekter, der både skaber grobund for varige forbedringer af den nuværende natur og skaber nye naturområder med høj kvalitet. Fokus vil blandt andet være på at sikre sammenhængende arealer samt beskytte de unikke naturarealer langs Norddjurs Kommunes 117 km lange kystlinje.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Landdistrikter står højt på politikernes dagsorden: Alle vil gøre noget for at fastholde den gode udvikling

Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce