Annonce
Østjylland

Vild millionhandel på Nibe Festival: Bodylab er blevet solgt til norsk koncern

Bodylab i Hadsund beskæftiger i øjeblikket lige i underkanten af 55 medarbejdere. Det forventes dog, at det antal kommer til at stige kraftigt i de kommende år. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Hadsund-virksomheden Bodylab er blevet solgt til den norske fødevarekoncern Scandza. Men virksomhedens stifter, Rasmus Thorup Andersen bliver foreløbig som direktør i virksomheden, der forventes at vækste yderligere i de kommende år.

Hadsund: Det var en mail af de sjældne, der tikkede ind i Rasmus Thorup Andersens indbakke, da han for ikke længe siden stod midt i en koncert på dette års Nibe Festival.

Mailen var fra den 41-årige stifter af proteinmadsproducenten Bodylabs advokat, som kunne fortælle, at det igangværende salg af hans livsværk var faldet endeligt på plads, samt at køber havde skrevet under på papirerne.

- Der røg mange tanker gennem mit hoved. Jeg havde ganske vist på fornemmelsen, at det kunne ende sådan, for jeg havde selv skrevet under på papirerne samme formiddag, men man ved jo aldrig helt, hvordan sådan noget udvikler sig, siger Rasmus Thorup Andersen om handlen, der placerer ejerskabet af Bodylab hos den norske fødevarekoncern Scandza.

Jeg vil gerne være med på rejsen, og jeg vil rigtig gerne lære af nogle dygtige mennesker og få en masse input i forhold til, hvordan man driver og vækster en virksomhed. Og den mulighed får jeg med den her ordning.

Rasmus Thorup Andersen, stifter
Stifter af Hadsund-virksomheden Bodylab Rasmus Thorup Andersen har netop solgt sit livsværk til den norske koncern Scandza. Salgsprisen er ikke blevet offentliggjort, men det er ikke utænkeligt, at der er tale om et trecifret millionbeløb. Privatfoto

Skal bidrage til mere vækst

Forud for mailen om salget er gået et års tid, hvor Bodylab med Rasmus Thorup Andersen og den øvrige virksomhedsledelse har arbejdet for at finde en ny medejer eller ejer, der kan være med til at bringe Hadsund-virksomheden op på et nyt niveau.

For selvom virksomheden, siden Rasmus Thorup Andersen stiftede den tilbage i 2003, har vokset sig til at være blandt Skandinaviens førende producenter af proteinholdige kosttilskud, så har Bodylab stadig masser af potentiale, der mangler at blive indfriet, fastslår den nu tidligere ejer.

- Vores mål har i de seneste par år været at vækste virksomheden så meget som muligt samt realisere det potentiale, vi har i virksomheden og vores brand. Men nu er det blevet tid til at lade nogle nye kræfter komme ind over og give Bodylab det næste store løft. Og i den sammenhæng tror vi på, at Scandza er det rette valg, siger Rasmus Thorup Andersen.

Annonce

Fortsætter i front

Den norske fødevarekoncern Scandza, sidder allerede på det danske kagemarked i form af Bisca og Karen Volf. Med overtagelsen af 100 procent af ejerandelene i Bodylab, har koncernen nu sat sig et mål om at få sat den Hadsundbaserede proteinvirksomhed på både det svenske og norske landkort.

- Scandza har været meget interesseret i, at hele det hidtidige ledelseshold skulle forblive en del af Bodylab, og det har vi takket ja til. Jeg ville egentlig gerne have beholdt en minoritetsandel i virksomheden, men det kunne ikke lade sig gøre. I stedet har jeg indgået en attraktiv earn out-aftale med Scandza, som løber de næste tre år, siger Rasmus Thorup Andersen.

Resultatet af den indgåede aftale er, at den tidligere ejer får lov til at fortsætte som direktør i virksomheden og dermed forbliver en del af det hold, der skal bringe Bodylab til det næste niveau.

- Jeg vil gerne være med på rejsen, og jeg vil rigtig gerne lære af nogle dygtige mennesker og få en masse input i forhold til, hvordan man driver og vækster en virksomhed. Og den mulighed får jeg med den her ordning, siger Rasmus Thorup Andersen.

Annonce

Flere ansatte vil komme til

Det samme gælder for de knap 55 medarbejdere, der i øjeblikket er ansat i Bodylabs domicil, fabrik og lager i Hadsund.

For selvom virksomheden nu er kommet på norske hænder, er der foreløbig ingen planer om at flytte nogen af aktiviteterne til andre destinationer.

- Man kan selvfølgelig aldrig forudsige, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Men eftersom Scandza ikke allerede har noget inden for sportsnutrition eller e-commerce, og eftersom de har overtaget hele holdet som har været med til at skabe brandets foreløbige succes, så ligger det ikke i kortene, at der vil blive flyttet noget fra Hadsund om hverken ét, to eller fem år, siger Rasmus Thorup Andersen.

Tværtimod forudser stifteren af Bodylab, at tilkomsten af Scandza vil betyde en endnu større vækst for virksomheden, end man har præsteret hidtil.

- Scandzas ambition med Bodylab er jo ikke at vækste os fem eller ti procent om året. De kommer til at sætte en højere ambition for firmaet, og derfor vil jeg blive overrasket, hvis ikke vi sidder markant flere medarbejdere både på lageret og i administrationen om eksempelvis to år, siger Rasmus Thorup Andersen.

Hvad Bodylab helt konkret er blevet solgt for, vil stifteren af proteinmadsproducenten ikke ud med. Men med en omsætning på 140 millioner kroner og et driftsoverskud på ni millioner kroner i 2017, er det langt fra utænkeligt, at der er tale om et trecifret millionbeløb.

Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra bittert nederlag i Herning: Central nøglespiller var bedst hos Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers

Gratis influenzavaccination: Apoteker og læger står klar med kanylerne

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Tyskland

Live: Folk i kø får lov at stemme efter lukketid - følg gyservalget i Tyskland

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Annonce