Annonce
112

Vild morgenvækning: 40 løse køer gnaskede løs i baghaven

Arkivfoto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix
Græsplæner blev nedtrådt, og planter blev spist, da 40 køer tidligt fredag morgen brød ud af deres indhegning og tog på eventyr i området mellem Nørre Galten og Hadsten.

Nørre Galten: Køerne blev opdaget kort før klokken 05.00, da en mandlig borger ved Galten Hedevej kiggede ud ad sit stuehusvindue og ud i sin have, hvor en flok ubudne køer stod og gnaskede og gumlede i hans græsplæne og blomsterbede.

Herefter ringede han straks til Østjyllands Politi.

- Vi fik en anmeldelse om, at der stod 38 køer i hans have. Det var han selvfølgelig ikke tilfreds med, for sådan nogle dyr ødelægger jo stort set alt, siger Flemming Lau, der er vagtchef ved Østjyllands Politi.

Efter at være blevet opdaget på Galten Hedevej fortrak køerne til et område, der lå mere øst for landevejen, hvorfor politiet har fået flere henvendelser omkring de løsslupne køer.

Annonce

Erstatningskrav på vej

Det lykkedes efter lidt søgen Østjyllands Politi at finde frem til den 43-årige kvægejer, som i de følgende morgentimer fik travlt med at finde og inddrive sine udbryderkøer.

Ifølge Østjyllands Politi har der ikke været nogen større fare i forbindelse med sagen.

- Der er jo altid en vis risiko, når det handler om så store dyr. Men med tidspunktet og det, at vi har haft patruljer derude, taget i betragtning, så har der ikke været den store risiko forbundet med sagen. Der har på den måde ikke været nogen episoder – bortset fra, at ejeren af køerne nok bliver mødt af en eller anden form for erstatningskrav for det, de har ødelagt ved forskellige beboere i området, siger Flemming Lau.

Ved 7.45-tiden havde patruljerne fra Østjyllands Politi forladt Nørre Galten igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce