Annonce
Østjylland

Vild tirsdag i Syddjurs: Åbninger af ny hal i Ryomgård og udvidet idrætscenter i Rønde

Fra venstre vicerektor Carsten Gløvermose Nielsen fra VID Gymnasier, formand Mette Brinch Thomsen fra Rønde Idrætscenter og Per Kragh, daglig leder af centeret. Tirsdag fejrede de indvielsen af en tilbygning til 8,4 millioner kroner. Foto: Henrik Ask

Tirsdag fik Syddjursland to nye samlingssteder. I Ryomgård sagde borgerne goddag til en ny multihal, og i Rønde indviede det lokale idrætscenter faciliteter til uddannelse, idræt og samvær.

Syddjurs: Idrætslivet og uddannelsesområdet på Syddjursland har fået to nye motorer.

Tirsdag eftermiddag åbnede såvel en ny multihal i Ryomgård som en tilbygning til Rønde Idrætscenter, og begge projekter hviler på tværgående samarbejder og idéer om at åbne dørene for så mange aktiviteter og mennesker som muligt.

- Både multihallen i Ryomgård og udvidelsen af Rønde Idrætscenter er initiativer med yderst positiv betydning for Syddjurs Kommunes indsats for at tiltrække tilflyttere. Samtidig er det eksempler på, at nytænkning og samarbejder på tværs gør en stor forskel. Det beviser tydeligt, at dynamik skaber mere dynamik, siger formand Kirstine Bille (SF) fra byrådets udvalg for plan, udvikling og kultur.

Annonce

Det er en kæmpestor tilfredsstillelse at nå så langt. Men for os er multihallen kun første etape i et større projekt, som skal realisere en ny café samt skabe et kultursted med rum til blandt andet det lokale kirkekontor.

Jens Mikkelsen, formand, IF Midtdjurs.
Borgmester Claus Wistoft (V) fremhævede Rønde Idrætscenter som et eksempel at lære af under tirsdagens indvielse af en ny tilbygning. Foto: Henrik Ask

Et samlingssted

Tirsdagens åbninger fandt sted næsten samtidig.

I Ryomgård blev den røde snor klippet til en multihal, der i første række hviler på et samarbejde mellem IF Midtdjurs og Marienhoffskolen.

Hver især har de bidraget med omkring halvdelen af byggesummen på 5,5 millioner kroner.

Multihallen er placeret mellem Midtdjurshallen og IF Midtdjurs' klubhus. Den udspringer af et langvarigt forarbejde, som så småt tog fart for 10 år siden. Undervejs har projektet med IF Midtdjurs som drivkraft i flere omgange været ved at tabe pusten, men det lykkedes i sidste ende for idrætsforeningen at gøre planer til virkelighed ved at samarbejde med Marienhoffskolen.

- Det er en kæmpestor tilfredsstillelse at nå så langt. Men for os er multihallen kun første etape i et større projekt, som skal realisere en ny café samt skabe et kultursted med rum til blandt andet det lokale kirkekontor. Slutmålet er et samlingssted for alle interesser og borgere i Ryomgård. Med indvielsen af multihallen er vi sikre på, at de ambitioner bliver lettere at løfte. Til sommer er vi klar til at præsentere en ny masterplan for de næste etaper, forklarer formand Jens Mikkelsen fra IF Midtdjurs.

Formand Per Zeidler (LA) fra Syddjurs Byråds udvalg for skoleområdet var med til at markere indvielsen. Han roste initiativtagerne for at søge og opnå synergi på tværs af traditioner og vanlige tankegange.

Endelig! I 10 år har drivkræfter i Ryomgård arbejdet for at skabe blandt andet en multihal. Tirsdag eftermiddag blev den røde snor klippet af fra venstre formand Per Zeidler fra byrådets udvalg for skoleområdet, IF Midtdjurs-formand Jens Mikkelsen og skoleleder Birgitte Agersnap fra Marienhoffskolen. Foto: Henrik Ask

En rigtig skole

I Rønde gjaldt det åbningen af en tilbygning på 700 kvadratmeter til det lokale idrætscenter.

Som selvejende institution har Rønde Idrætscenter skudt 8,4 millioner kroner i projektet, der har fleksibilitet som et afgørende nøgleord.

Byggeplanen er skabt i et samarbejde mellem idrætscenteret og VID Gymnasier HHX Rønde. Uddannelsesstedet har siden 2011 boet i Rønde Idrætscenter, og i dag rummer det 150 elever.

- Indflytningen i 2011 gik meget stærkt, og alt var langt fra på plads. Men var vi enige om, at forskellige praktiske udfordringer måtte klares hen ad vejen. Det er de da også blevet. Men med udbygningen kan vi langt om længe sige, at VID Gymnasier i Rønde fuldt og helt er en skole med alle nødvendige faciliteter, forklarer vicerektor Carsten Gløvermose Nielsen fra VID Gymnasier.

Der var servering af mundgodt, da IF Midtdjurs sammen med Marienhoffskolen indviede en ny multihal i Ryomgård. Foto: Henrik Ask

Ny kontrakt

Rønde Idrætscenter har en masterplan for centerets udvikling.

Men den aktuelle udbygning indgik egentlig ikke i planen.

- Den skyldes ganske behov for mere plads hos såvel Rønde Idrætscenter som VID Gymnasier. Vi kan godt bruge flere mødelokaler, og de har brug for flere klasselokaler. Derfor besluttede vi at afsøge mulighederne for at finansiere en tilbygning. I den forbindelse er der blandt andet indgået en ny 10-årig lejekontrakt mellem centeret og VID Gymnasier, fortæller centerchef Per Kragh fra Rønde Idrætscenter.

Ved Rønde Idrætscenters byggeri er der blandt andet lavet en ny foyer, et multirum, to klasselokaler, et lærerværelse og en elevator.

- Grundtanken er at skabe fleksibilitet, synergi og gøre idrætscenteret til det lokale sted at være sammen, fortæller Per Kragh.

Indvielsen af Rønde Idrætscenters tilbygning på 700 kvadratmeter bød på en række taler. Foto: Henrik Ask
Den ny multihal i Ryomgård er placeret mellem Midtdjurshallen og IF Midtdjurs-klubhuset. Foto: Henrik Ask
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Virksomhed er forberedt: Klar til at flytte produktion til England, hvis brexit-aftale falder

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce