Annonce
Østjylland

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Vilhelmsborg Festspil kan ikke - på grund af coronakrisen - finde penge til at rejse sig efter sidste års underskud. Der bliver derfor ingen Skammerens Datter til august som planlagt. Arkivfoto: Kim Haugaard
Der bliver ingen forestilling med Skammerens Datter i august. Det meddeler Vilhelmsborg Festspil, der er gået konkurs på grund af coronakrisen og et dårligt økonomisk resultat sidste år.
Annonce

AARHUS: Coronakrisen får endnu et kulturelt offer på samvittigheden.

Vilhelmsborg Festspil har meddelt, at det er gået konkurs efter at have fået dødsstødet af coronaudbruddet.

- Den igangværende coronakrise gjorde, at vi var nødt til at træffe beslutningen nu. Det var simpelthen ikke ansvarligt at forsøge at presse det hele igennem efter fire eller måske flere ugers stilstand i processen, lyder det fra Steen Jonsson Agger, der så sent som 18. februar afløste Lisbet Lautrup Knudsen som formand for bestyrelsen.

Han nævner desuden også sidste års dårlige økonomiske resultat som en af grundene til konkursen.

- Vi solgte væsentligt færre billetter end normalt, og selvom vi med flere tiltag have held til at holde snor i udgifterne, så måtte vi give os selv en stor opgave dette forår: Billetsalget skulle øges kraftigt blandt andet gennem et fremstød i forhold til en ny tilskuergruppe, siger bestyrelsesformanden, men tilføjer:

- Kassebeholdningen rækker ikke til at dække de forpligtelser, vi allerede har, og derfor ville det være helt uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning – selv om vi havde barberet budgettet helt ud til kanten.

Annonce

Usikkerhed om refundering af billetter

Det ville også have krævet hjælp fra det lokale erhvervsliv og forskellige fonde for at øge annonce- og sponsorindtægter med et betragteligt beløb for at kunne have en fremtid.

- Men det er forståeligt, at flere af vore normale støtter blandt lokale virksomheder allerede har måttet sige nej til at støtte os i år – men det gør også, at målet om væsentligt flere kroner bliver utopisk, siger Steen Jonsson Agger.

Han fortæller desuden, at alle i bestyrelsen er berørte over at skulle træffe denne beslutning.

- Festspillet har været en stor del af manges liv. Vi har mange frivillige og enkelte honorerede medarbejdere, der gennem årene har lagt et kæmpestort arbejde i festspillet. For mange af dem har det nok været arbejde – men også et stort og givende fællesskab. Vi kan ikke takke dem alle nok, for det de har givet festspillet.

Det er lige nu ikke muligt at sige noget om tilbagebetaling af billetter, oplyser bestyrelsesformanden. Via festspillets hjemmeside er det muligt at komme i kontakt med advokat Lene Hansen, der står for konkursbehandlingen. Det er hende, man skal henvende sig til med spørgsmål af den karakter.

Konkursen vedrører kun Vilhelmsborg Festspil - ikke hestesportscenteret eller andre aktiviteter på og omkring Vilhelmsborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Randers

Så er planen klar: Næsten enigt byråd står bag en række nye initiativer på Huset Nyvang der skal rette op på problemerne

Annonce