Annonce
Randers

Villaejere får nu endnu 280 meter af E45-støjskærmen, som har manglet siden 1972: - Det har vi ventet på og glædet os til

Ad flere omgange har blandt andre folketingspolitiker Michael Aastrup Jensen (V)  til højre i billedet holdt møde med borgere nord for Randers, som har været generet af støjen fra motorvejen. Nu er der godt nyt. Arkivfoto: Lars Rasborg
Tirsdag var der godt nyt fra Vejdirektoratet. Nu er det sikkert og vist. Næste år skal der bygges støjafskærmning hele vejen fra nordkanten af Viborgvej til Tyttebærvej. Både politiker bag pres og borgere i området glæder sig, fordi hele projektet er gået igennem.

Randers: Michael Aastrup Jensen jublede, da han tirsdag fra Vejdirektoratet endelig fik bekræftet, at støjværnet, der etableres langs det nordøstlige Hornbæk og det sydlige Helsted, bliver forlænget hele vejen ned til Viborgvej.

Oprindeligt lød den nordlige del af støjskærmsprojektet i infrastrukturpakken, som blev præsenteret kort før sommerferien, ellers på en afskærmning, som først tog sin begyndelse små 300 meter nord for Viborgvej.

Men nu er den forlængelse, som kom på projektet, efter Venstres lokale folketingsmedlem i Randers, Michael Aastrup Jensen, i august havde inviteret transportministeren på besøg med de støjramte borgere i Randers, blevet endelig godkendt.

Annonce

Det betyder, at støjværnet af Vejdirektoratet bliver indstillet til forlængelse de sidste 280 meter og kommer til at starte umiddelbart på tilkørselsrampen ved Viborgvej.

Ventet siden 1972

Det vækker glæde hos Lars W. Knudsen, som er talsmand for beboerne på Parkvej-kvarteret. Denne gruppe var muligvis dækket ind af det tidligere projekt, men kan nu være mere sikre på støjreducering i deres område.

Det er simpelthen det her, som borgerne i området nord for Viborgvej har kæmpet for siden det, der egentlig skulle have været en omfartsvej, i 1972 blev en motorvej.

Lars W. Knudsen, talsmand for beboerne i Parkvej-kvarteret

- Det er simpelthen det her, som borgerne i området nord for Viborgvej har kæmpet for siden det, der egentlig skulle have været en omfartsvej, i 1972 blev en motorvej, forklarer talsmanden, som derfor også glæder sig med de borgere, som bor endnu tættere på tilkørselsrampen.

- Det er mange års kamp, som nu har givet resultat, siger han.

Han ser sammen med de andre borgere i området frem til den øgede livskvalitet, som det vil give, når støjen forsvinder. Og han glæder sig også over, at projektet allerede er sat til at gå i gang i 2022.

- Det har vi ventet på og glædet os til. Især i forhold til udelivskvalitet, fortæller han.

Annonce

Stadig støjhuller

Også formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune, Louise Høeg (V), er glad. Hun bor selv i Hornbæk og kender mange, der er plaget af støjen.

Støjskærmen ved det nordlige Hornbæk og Helsted skulle oprindelig dække strækningen fra cirka ud for Niels Steensens Vej i Hornbæk til Tyttebærvej i Helsted, men Vejdirektoratet har vurderet, at den støjvold, som er anlagt af Randers Kommune lige nord for Viborgvej, er utilstrækkelig i forhold til støjdæmpning i området. Derfor anbefaler Vejdirektoratet den forlænget cirka 280 meter syd helt til Viborgvej. Illustration: Vejdirektoratet/ Eva Maria Jørgensen

- Det er en super god nyhed. Så mangler vi bare, at hele Hornbæk bliver de næste, der får glæde af statens midler til bekæmpelse af støj fra motorvejen. Nu skal vi så arbejde på, at Randers Kommune får lukket hullet til Oust Møllevej, så støjen fra Viborgvej og broen over motorvejen kan holdes ude, siger hun.

Michael Aastrup Jensen stemmer i og påpeger, at der er huller på strækningen, som fortsat mangler at blive lukket.

- Som de mange støjramte borgere var jeg glad for, at vi fandt en løsning på støjproblemerne på dele af strækningen rundt om Randers. Men der er huller og det er dem, jeg kæmper for, at vi får lukket nu. Derfor er jeg også glad for, at vi nu kan sige til borgerne i Helsted og Hornbæk, at støjen nu har 280 meter mindre at slippe igennem på, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce