Annonce
Østjylland

Ville stikke 28-årig traktorfører ned og tæve ham med jernrør

Arkivfoto: Michael Bager

To mænd på 17 og 23 år blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Randers, hvor de var sigtet for flere forhold.

Annonce

Randers/Norddjurs: To unge mænd på henholdsvis 17 og 23 år var fredag ved middagstid i fokus i retssal F i retten i Randers, hvor de stod sigtet for en række episoder, der alle angiveligt er fundet sted i løbet af denne måned.

Ifølge politiets sigtelse stjal mændene fra kassen i Dagligbrugsen i Trustrup onsdag eftermiddag, mens en ekspedient blev afledt.

Politiet kom på sporet af de to formodede gerningsmænd, da en betjent genkendte den ene på videoovervågningen fra butikken. Desuden kunne de to mænd genkendes på videovervågningen fra et indbrud i samme butik, der blev begået 9. maj, og som de derfor også sigtes for.

Annonce

Nægter sig skyldige

Efter tyveriet i Brugsen i onsdags truede de to mænd ifølge sigtelsen også en 28-årig mand med at stikke ham med kniv og slå ham med et jernrør. Det skete ifølge Østjyllands Politi, da de omkring 20 minutter efter tyveriet kørte bag den 28-åriges traktor på Kærbyvej i Kolind. Her mente de to mænd, at traktorføreren gav for lidt plads til deres bil. De påkørte derfor først traktoren i en hasarderet overhaling, hvor bilens ene sidespejl røg af. Herefter steg de to mænd ifølge anmeldelsen ud af bilen og truede traktorføreren med tæsk og slog ud efter ham.

Til sidst skulle de to mænd have hentet en kniv og et jernrør i bagagerummet og være gået hen mod traktoren, hvilket fik den 28-årige til at køre fra stedet ud over en mark. Her fulgte mændene efter i bilen og steg undervejs flere gange ud for at forsøge at løbe op til traktoren med kniven og jernrøret, men det lykkedes til sidst den 28-årige at ryste mændene af ifølge hans forklaring.

Ud fra beskrivelserne i pressen af tyveriet i Dagli'Brugsen kunne traktorføreren koble de to mænd sammen med episoden, da de svarede nøje til signalementet, som politiet havde meldt ud.

Den 17-årige mand blev derudover sigtet for et indbrud begået 2. maj på Ebeltoftvej i Ebeltoft. Her stjal han ifølge sigtelsen en riffel og flere stikvåben, som han tog med hjem. Han sigtes derfor også for ulovlig våbenbesiddelse.

Begge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger. De nægtede sig skyldige og kærede begge kendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce