Annonce
Randers

Vin-eventyr tæt på at fordufte

Jørgen Glud har en drøm om at skabe ægte argentinsk la pampas-stemning på en vingård i Askildrup, som han kalder La Pampa. Arkivfoto

I stedet har iværksætteren Jørgen Glud kontakt til andre kommuner, der er interesseret i at få hans La Pampa-ide realiseret.

Selvom borgmester Claus Omann Jensen på debatsiderne i dag anfører, at han har taget skridt til at indlede en dialog med iværksætteren Jørgen Glud, så har sidstnævnte ikke den store tiltro til udfaldet af dialogen.

Annonce

»Det er rigtigt, at jeg har fået en henvendelse om at mødes med borgmesteren. Men der er jo ikke sket noget i forhold til det helt konkrete, nemlig køb af jorden til min planlagte vingård,« siger Jørgen Glud og henviser til uenigheden mellem ham og Randers Kommune.

Jørgen Glud har nemlig fået den ide at etablere en vingård, hvor han vil producere mousserende vine. Han har udset sig 11 hektar jord i Askildrup tæt på, hvor han bor på sin landbrugsejendom, hvor han dyrker nåletræer i Carlslund Plantage.

Selvom jorden sammen med i alt 55 hektar er til salg, kan parterne ikke blive enige om prisen. Glud vil betale, hvad han i 2007 fik for sin jord, da Randers Kommune eksproprierede jord for at udlægge området til industriformål. Det er alt for lidt, siger kommunen og i november 2015 afviste et enigt økonomiudvalg Gluds tilbud på 6 mio. kr., fordi man vil ha' det dobbelt for jorden.

»Jeg har tilbudt at købe den jord tilbage, som kommunen købte af mig i 2007, til samme pris som kommunen gav. Plus tillæg til kloakering, som kommunen har bekostet, siden jeg solgte. Men borgmester Claus Omann Jensen vil have mere,« påpeger Jørgen Glud, der således ikke forventer noget som helst af et møde med borgmesteren.

Til gengæld har han kontakter til tre andre kommuner, der ifølge Glud er interesserede. Men han vil ikke oplyse navnet på de kommuner, han forhandler med.

»Det kan jeg først afsløre om tre uger, hvor jeg regner med, at planen falder på plads,« siger Jørgen Glud, der er ked af, at hans projekt sandsynligvis ikke bliver realiseret i Randers. For han er heller ikke interesseret i at få anvist andre steder i kommunen.

»Jeg har en gård i nærheden af den planlagt vingård, så jeg kan lave samkørsel. Desuden er jeg randrusianer. Og det betyder meget for mig, at realisere mine planer i min fødeby, som jeg i øvrigt synes trænger til positiv branding«.

Han er overbevist om, at hans vin-projekt vil give genlyd nationalt som internationalt, ligesom det vil kaste en hel del arbejdspladser af sig.

For det er ikke bare et spørgsmål om at plante 35.000 vinstokke og presse vin af druerne. Ifølge Glud er der tale om et projekt, der rummer vingård, restaurant og hotel. Desuden åbner projektet mulighed for, at man som privatperson kan købe x antal vinstokke og dermed indkassere tilsvarende flasker vin efter årets høst.

»Vi har bevidst tænkt hele oplevelsesøkonomien ind i projektet, hvor vi er overbevist om, at det vil trække rigtig mange mennesker. De vil jo komme til at opleve en argentinsk La Pampas-stemning,« vurderer Jørgen Glud, der har kontakt til det italienske vinfirma De Stefani.

»Husets vinmager, der regnes for den næstbedste i verden, har garanteret os at skaffe guldmedalje-status til vores vingård,« hævder Jørgen Glud.

Han siger, at alle praktiske detaljer er på plads.

»Hvis vi ellers havde muligheden, kunne vi starte i morgen,« siger Jørgen Glud, der understreger, at projektet bliver til noget.

»Bliver det ikke i Randers, bliver det et andet sted. Det er sikkert«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers

Tidligere Randers-chef tiltalt for kreditkortsvindel

Annonce