Annonce
112

Vind satte fut i brand: Lade stort set udbrændt ved Asferg

Foto: Annelene Petersen
Gløder fra bål med trærester fra skovhugst var først på aftenen tirsdag skyld i en voldsom ladebrand.

Asferg: Ud til landevejen mellem Asferg og Purhus lå der indtil i går en stor stållade. Den er nu stort set udbrændt efter en kraftig brand.

Alarmen kom ind klokken 18.41.

- Da vi kom derud, var stålladen godt overtændt, og der stod flammer op gennem taget, fortæller indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed Randers, Niels Henrik Nielsen.

Beredskabet sendte en sprøjtevogn og to vandtanke til branden.

- Vi gik ikke ind i bygningen, men kølede udefra, da der var risiko for, at den kunne vælte, fortæller han.

Annonce

Gløder løb fra bål til lade

Gløder fra et bål med afbrænding af rester fra træfældning havde startet branden. De var blæst over og havde fået fat i nogle drænrør og andre oplagrede materialer i bunden af laden.

- Bålet var omkring 50 meter fra laden. Men der var relativ kraftig vind i området, som var med til at branden fik så godt fat i laden, fortæller Niels Henrik Nielsen.

Han understreger, at selvom bålet var lovligt, er det vigtigt at holde bål under opsyn.

Der var ikke på noget tidspunkt risiko for mennesker eller dyr. Resten af gårdens bygninger ligger også i god afstand fra laden, og der var derfor ikke risiko for spredning af ilden.

Da branden havde så godt fat, da beredskabet nåede frem, måtte brandfolkene bruge næsten to timer på stedet, og stort set alt indhold i laden var brændt væk. Der var heller ikke meget tilbage af taget.

Først klokken 21 var efterslukningen færdig, og der kunne returneres til Randers Brandstation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce