Annonce
Mariagerfjord

Vindmølle-skepsis trods ønske om grøn energi

200 mennesker deltog i borgermøde om vindmøller i Als Hallen mandag. Tilsendt foto
Mange er bekymrede for udsigten til vindmøller i Als Enge, men ønsker også mere grøn energi.
Annonce

MARIAGERFJORD: Det er blot et par af de budskaber, som Mariagerfjord Kommune fik med hjem fra det velbesøgte borgermøde i Als Hallen i mandags. Her brugte 200 lokale en sensommeraften på at høre om mulighederne for vindmøller og solcelleanlæg i Als Enge.

Den lokale energivirksomhed Eurowind ønsker at opstille vindmøller og solceller i Als Enge, som er udpeget som muligt vindmølleområde i kommuneplanen. I den forbindelse inviterede kommunen til et borgermøde, hvor de lokale kunne give udtryk for deres tanker og bekymringer.

Det glæder kommunaldirektør Anne Velling, at mange mødte op for at høre om processen og give deres besyv med.


Vi lægger vægt på at inddrage borgernes synspunkter så tidligt i processen som muligt

Kommunaldirektør Anne Velling


- Vi lægger vægt på at inddrage borgernes synspunkter så tidligt i processen som muligt. Derfor inviterer vi indenfor, så deres bidrag kan danne grundlag for en politisk beslutning om, hvorvidt man ønsker at vindmøller og solceller placeres i Als Enge, siger Anne Velling.

Annonce

Ja til grøn energi

Deltagerne har også en stor tro på, at politikerne vil lytte til tilhængere, tvivlere og modstandere. 90 procent af deltagerne ønsker, at Mariagerfjord Kommune skal arbejde med omstilling til grøn energi, men mange mener, at vindmøller ikke hører til i Als Enge.

I løbet af november kommer sagen på dagsordenen først i Udvalget for Teknik og Miljø og siden i Byrådet. Borgerne har mulighed for at sende høringssvar indtil 5. oktober 2020.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Nye veje, kryds og bro for millioner i Randers i ny stor plan - se de projekter der har betydning for din trafikale hverdag

Randers For abonnenter

Hvilken vej skal kommunen gå når det gælder investeringer i ny infrastruktur? Snart bliver det din tur til at svare på det

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Randers

Kvindelig togpassager amok: Råbte af betjente, tabte sin peberspray og ødelagde dør til politistation

Randers FC For abonnenter

Tyrkisk jackpot og vildt skadesmareridt: Colin Todd var som en far for Randers FC-rekordholder

Annonce