x
Annonce
Mariagerfjord

Virksomhed stiller gammel grusgrav til rådighed: Bliver hjemsted for sjældne planter og dyr

Biolog Anders Horsten fra Mariagerfjord Kommune (t.v.) og økonomidirektør Mads Lund fra Knauf A/S (t.h.) på Knaufs grund i udkanten af Hobro. Pr-foto
Mariagerfjord Kommune og Knauf A/S skaber grobund for sjældne planter og dyr.

Mariagerfjord: Biolog Anders Horsten fra Mariagerfjord Kommune er ellevild med samarbejdet med produktionsvirksomheden Knauf, som øger chancerne for spændende natur i kommunen.

- Der er en gammel grusgrav på virksomhedens areal, som ligger og gror til. Nu får vi i stedet hegnet området ind og sat kreaturer ud. Det giver et kæmpe potentiale for, at sjældne planter og insekter kan trives der. Vi laver selvfølgelig klaplåger i hegnet, så alle kan komme ind og følge med i den spændende udvikling, siger biologen i en pressemeddelelse.

Der er nemlig store muligheder i gamle råstofgrave, som grusgraven på Knaufs areal er. Her er den næringsrige jord gravet væk, så kun råjorden er tilbage. Råjorden er næringsfattig og god for en række planter og insekter, som ikke kan klare den hårde konkurrence med græsser, brændenælder og andre planter, som trives, hvor der er meget næring i jorden.

- Rigtig mange insekter er afhængige af den sandede jord, hvor der ofte bliver varmt. Ligesom vandhuller i bunden af gravene er gode levesteder for padder. Den slags levesteder er sjældne, og derfor passer projektet også godt med vores biodiversitetspolitik, hvor vi skal prioritere det sjældne og uerstattelige, siger Anders Horsten.

Kreaturerne på området æder det grove græs, så det ikke dominerer. Dermed er dyrene med til at skabe plads til flere forskellige arter, eksempelvis mange blomstrende urter, som er vigtige for bier og sommerfugle. Når de store dyr tramper rundt, bliver jorden blottet, så nye planter kan spire og jordlevende insekter kan slikke sol og grave gange til deres æg. Gødningen kan i sig selv blive et levested for biller og fluer, som lever af at nedbryde kreaturernes ekskrementer.

Økonomidirektør fra Knauf kan varmt anbefale at lade naturen få gavn af ubrugte arealer på erhvervsgrunde.

- Vi brugte jo ikke grunden, og derfor giver det så god mening at lade naturen få gavn af den. Jeg er glad for, at vi på den måde kan være med til at fremme potentialet for sjælden natur og dele det med andre i kommunen, som har lyst til at slå vejen ind forbi for at nyde synet, siger Mads Lund.

Potentialerne for at fremme sjælden natur er så store, at kommunen håber, at projektet med Knauf vil inspirere andre virksomheder til at hive fat i dem, hvis de har arealer, som ligger ubrugte hen.

Knauf A/S

Knauf A/S er en dansk produktionsvirksomhed, som blev grundlagt tilbage i 1969 i Hobro.

Virksomheden er familieejet med hovedkontor i Iphofen, Tyskland.

På verdensplan er vi omkring 30.000 medarbejdere, hvoraf de 200 er ansat i Danmark.

Derudover har virksomheden 220 fabrikker fordelt i 86 lande.

Virksomheden er ledende leverandører af byggesystemer i Danmark og kan i dag levere mere end 75 procent af komponenterne til et byggeri.

Kilde: Knauf A/S

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Langt fra kun ældre og svage indlægges - heller ikke i Randers

Randers

15-20 biler holdt klar, da genbrugspladsen åbnede tirsdag morgen: - Det er tiltrængt at få tømt traileren

Annonce