Annonce
Østjylland

Virksomheder vil finde flere småjob

24 Norddjurs-virksomheder, Jobcenter Norddjurs og Code of Care har fokus på småjob. PR foto
En gruppe mennesker er klar til at tage et job på nedsat tid. En Task Force skal nu arbejde for, at flere firmaer ser fordelen i at finde småjob til denne gruppe.

Norddjurs: 24 lokale virksomheder er gået sammen med Jobcentret i Norddjurs og nonprofit organisation Code of Care for at sætte fokus på at finde såkaldte småjob blandt kommunens virksomheder.

En del af virksomhederne har allerede selv ansat medarbejdere i småjob, og erfaringer herfra skal sammen med nye initiativer, få flere virksomheder til at se fordelen i at ansætte ledige, der selv har viljen til at komme i gang. Parterne har derfor etableret en Task Force, der aktivt vil arbejde for, at flere firmaer ser fordelen i at finde småjob.

- Vi har en stor fælles interesse i at etablere småjob, fordi der på den ene side mange steder er mangel på kvalificeret arbejdskraft, og på den anden side samtidig er en gruppe mennesker, der i dag står uden for arbejdsmarkedet, men som er parate til at varetage et job på nedsat tid, fortæller arbejdsmarkedssouschef Kirsten Tranekjær Søgaard fra Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Slutoprydning

Jobindholdet kan være bredt. For eksempel kan det være en tømrervirksomhed, der ansætter en medarbejder til slutoprydning efter en opgave, så tømrersvendene hurtigere kan komme videre til den næste opgave.

Stifter af Code of Care, Peter Nørgaard, peger på, at der for virksomhederne er mange ressourcer i mennesker, der i dag står uden for arbejdsmarkedet.

Initiativet i Norddjurs er det tiende netværk, Code of Care har hjulpet i gang på landsbasis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce