Annonce
Randers

Virksomhedsejer efter brand: - Vi har eddermame været heldige

Tre af de fire ejere hos Ramders Kød Engros ApS var mødt op lørdag eftermiddag, da branden blev opdaget. Og ifølge dene ene, Jan Ørum Hansen, så var firmaet yderst heldig, at der ikke skete mere. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Kød for millioner var i fare for at blive ildens bytte, så at branden begrænsede til sig at rasere et teknikrum hos Randers Kød Engros lørdag, og lod resten af fabrikken slippe, priser Jan Ørum Hansen sig lykkelig for.

Annonce

Randers: Det var en tilfældigt forbipasserende, der havde alarmeret brandvæsnet, da vedkommende opdagede røg hos fabrikken Randers Kød Engros på Haraldsvej i Randers lørdag eftermiddag.

Og kort tid efter at branden var slukket var tre af de fire ejere hos Randers Kød Engros i fuldt sving med at rette op på skaderne og danne sig et overblik over det hele.

- Vi har eddermame været heldige. Det kunne have været gået rent galt, men heldigvis blev det opdaget så hurtigt, at det ikke bredte sig, siger Jan Ørum Hansen, der sammen med Kaspar Jakobsen og Martin Krogh er at finde på Haraldsvej for at få luftet ud og få styr på det hele situationen. Den fjerde ejer, Poul Henriksen, bor i Viborg, og ham var der ikke behov for at han skulle fare til Randers lige på stående fod, fortæller Jan Ørum Hansen.

Selv havde han ikke set det komme, at han skulle møde ind i firmaet, der normalt holder lukket i weekenden.

- Jeg var faktisk ude i Ree Park for at løbe et løb, da jeg pludselig blev kaldt til Randers, siger Jan Ørum Hansen.

Randers Kød Engros havde lørdag brand, men den begrænsede sig til et teknikrum. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Annonce

Alarm to gange

Klokken var 14.34, da alarmen gik ind til 112, og Beredskab og Sikkerhed Randers blev sendt af sted. Alarmen gik faktisk to gange, fordi en nabobygning havde en automatisk brandalarm på, der via et åbent vindue havde registreret røg, fortæller beredskabsinspektør Christian Nøddelund, Beredskab og Sikkerhed Randers.

At kødet og varebeholdningen ikke blev skadet er et svineheld midt i miseren.

- Der er kød for millioner. Det ville have været helt uoverskueligt, hvis der var sket noget med det. Men heldigvis befinder de sig bag hermetisk lukkede døre, siger Jan Ørum Hansen, som oplyser, at han sammen med de to andre ejere er i færd med at tale med forsikringselskab, elektriker og Skadesservice.

Han fortæller også, at politiet har været der, optaget rapport og er kørt igen. Betjentene bankede i øvrigt på hos de beboere, der bor i en lejlighed ved fabrikken, og beboerne havde, ifølge Jan Ørum Hansen, ikke opdaget, at der var brand i bygningen.

Annonce

Nul strøm på kaffemaskinen

At ilden blev opdaget tidligt betyder, at det tilsyneladende kun var teknikrummet, det gik ud over. Her står et gammelt fyr, der, ifølge Jan Ørum Hansen, kan være årsag til branden.

- Der er heldigvis strøm på alle andre steder end i teknikrummet, hvor der er smeltet nogle kabelbakker, som elektrikerne skal have skiftet. Der er køl og frys på og alle computerne fungerer. Det eneste der ikke fungerer er tilsyneladende vores kaffemaskine. Det må vi vist se at få lavet, inden folkene møder ind mandag, for ellers er jeg bange for at de går hjem igen, siger Jan Ørum Hansen.

Hos Østjyllands Politi fortæller politikommissær og vagtchef Peter Hallstrøm, at politiet har optaget rapport og lavet en brandundersøgelse på stedet.

- Og så foretager vi os ikke videre i sagen. Der er tale om en mindre brand og i forbindelse med branden er der sprunget et vandrør, som har været med til at minimere skaderne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Kampen minut for minut: Flere pragtmål sendte Randers FC foran - men Hobro pressede i intens kamp

Annonce