Annonce
Mariagerfjord

Virksomhedsservice Mariagerfjord er igen klar til at opkvalificere ledige

Alen Strasevic har gennemført industrioperatøruddannelsen og arbejder i dag som kvalitetstekniker hos maskinforretningen Sekura Cabins i Randers. PR-foto
Industrien kommer i løbet af få år til at mangle 25.000 faglærte på landsplan. Derfor er Virksomhedsservice Mariagerfjord igen klar til sammen med det lokale erhvervsliv, Tradium og Jobcenter Randers at uddanne ledige borgere til industrioperatører.

Mariagerfjord: Virksomhedsservice Mariagerfjord og Jobcenter Randers er gået sammen om at bekæmpe mangel på arbejdskraft. Sammen har de givet knap 100 ledige borgere muligheden for at komme til informationsmøde og høre om industrioperatøruddannelsen, få introduktion til undervisningen og få indblik i hvad en industrioperatør kan.

- De fremmødte borgere får alle tilbudt en individuel samtale, hvori motivation og egnethed afklares. Herudfra udvælger vi 13 borgere fra henholdsvis Mariagerfjord og Randers Kommune. De 26 udvalgte borgere vil modtage målrettet undervisning, virksomhedspraktik og få hjælp til at finde læreplads, siger virksomhedskonsulent John Bisgaard Olsen fra Virksomhedsservice Mariagerfjord.

Sidste gang, de to kommuner kørte et opkvalificeringsforløb sammen, opnåede de et udbytte på 91 procent, som kom ud af ledighed og i selvforsørgelse.

Annonce

Faglærte med lys fremtid

Alen Strasevic er en af de mange borgere, som er gået en lys fremtid i møde, da han sidste år gennemførte industrioperatøruddannelsen og gik fra ufaglært til faglært industrioperatør.

- Det var et meget spændende uddannelsesforløb. Hver gang, jeg kom tilbage fra skolebænken, skulle jeg lave nogle projekter, og der lavede jeg løbende forbedringer i virksomheden. Resultater, som jeg senere kunne referere til i min jobsamtale, og som helt sikkert har været afgørende for min ansættelse som kvalitetstekniker hos Sekura Cabins, fortæller Alen Strasevic.

Omkring 20 virksomheder i Mariagerfjord og Randers kommuner står klar med en læreplads til de kandidater, som påbegynder og færdiggør industrioperatøruddannelsen i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce