Annonce
Østjylland

Visioner om outdoor-anlæg ved idrætscenter

Visioner om outdoor-anlæg ved idrætscenter. Visualisering
Allerede fra 2021 knyttes nyt kampsportscenter til de eksisterende haller og gymnastiksale på Hadbjergvej.
Annonce

HADSTEN: I forrige uge kunne Hadsten Kultur- & Idrætscenter (HKIC) offentliggøre, at der fra 2021 vil blive tilknyttet et kampsportscenter til de eksisterende haller og gymnastiksale på Hadbjergvej.

Men står det til bestyrelsen i HKIC, så er det kun starten - for man har på sigt flere og større visioner for idrætscenteret og området omkring.

- Vi kigger hele tiden på de muligheder, der er for idrætscenteret både indendørs og de udendørsmuligheder, der ligger på området omkring vores haller på Hadbjergvej samt ved Østervangshallen, som vi også drifter. Vi har blandt flere muligheder kigget på muligheden for et outdoorfitness-anlæg i sammenhæng med idrætscentret, fortæller formand for HKIC, Rene Jensen.

Favrskov Kommune har udlagt en pulje, hvor fire outdoorfitness-anlæg kan anlægges på fire forskellige lokationer rundt i kommunen til brug for borgerne i området.

Til Hadsten-området ligger der en pulje på 500.000 kroner til opførelsen heraf. I starten var der ikke meget bevågenhed fra foreninger eller lignende i Hadsten i forhold til at anlægge det i omkreds af dette. Det ændrede sig dog, da forskellige folk omkring Kultur og Fritid i Favrskov Kommune prikkede HKIC på skulderen om at indtænke dette i visionerne.

Derfra er planerne gået hurtigt, og der blev tidligere på sommeren fremsendt et forslag til udformning af et sådant område til Favrskov Kommune, som nu skal evaluere på de indkomne forslag fra forskellige aktører i området.

Udover outdoorfitness-anlæg foreligger der også tegninger og skitser omkring en eller flere beachbaner til brug for eksempelvis beachvolleyball, beachfodbold og beachhåndbold.

Overskudsjorden herfra skal bruges til at skabe volde omkring banerne som tilskuerpladser.

Et lignende anlæg med outdoorfitness og beachbaner er allerede anlagt i Hammel, og her har man også været forbi for at søge inspiration.

HKIC’s formand fortæller, at der allerede er fundet fuld finansiering til outdoorfitness-projektet udover de 500.000 kroner fra Favrskov Kommune, så hvis valget ender på HKIC’s løsning, forventes det at stå klart i løbet af første halvår af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce