Annonce
Randers

Visit Aarhus sender mobilt turistkontor til Randers

Visit Aarhus kommer ud i sommeren på to hjul. Her ses velkomstmedarbejder Sarah Neess på tur ved Randers Regnskov. Foto: Visit Aarhus
Gode erfaringer fra Aarhus og Silkeborg smitter nu af i Randers, når Visit Aarhus udvider velkomstteamet til også at gælde Randers og Skanderborg.
Annonce

Randers: Samtidig med at eleverne blev sluppet ud i sommerferien, satte Visit Aarhus også sit mobile turistkontor på hjul. Der er så gode erfaringer med et synligt velkomstteam i byens rum i Aarhus og i Silkeborg, at turistorganisationen denne sommer udvider det mobile turistkontor til også at omfatte Randers Regnskov og rådhuset i Randers samt Himmelbjerget i Skanderborg Kommune.

De sidste ni år har Visit Aarhus haft velkomstteams på gaden i Aarhus i turistsæsonen. I Silkeborg har det mobile turistkontor tre år på bagen. Begge steder har succes’en været stor.

- Da vi havde turistkontor på Banegårdspladsen i Aarhus, nåede vi op på 10.000 besøgende på et år. Sidste år rundede vores mobile gæsteservice 100.000 besøgende. Vi har gennem årene fået langt flere turister til byen, heriblandt krydstogtgæster, men faktum er, at vi kan hjælpe mange flere gæster ved at befinde os dér, hvor gæsterne er, i stedet for at lade dem finde os, siger Pia Lange Christensen, direktør i Visit Aarhus.

Annonce

Svar på nettet

For år tilbage besøgte gæster oftest byens turistkontorer for at finde fakta. Medarbejderne besvarede dengang ofte spørgsmål, som i dag besvares langt hurtigere og bedre på nettet. Det kunne være spørgsmål om åbningstider og entrépriser hos byens attraktioner og vejvisning.


Efter Google og touchskærme er kommet til, skal vores gæsteservice kunne noget andet.

Bente Mondrup, gæsteservicechef Visit Aarhus


Gennem de seneste år har Visit Aarhus erfaret, at gæsteservicen er rykket fra information til inspiration. I dag får medarbejderne oftest spørgsmål a la: ”Hvad vil du anbefale os at lave,
hvis…?”.

Visit Aarhus kommer ud og møder turisterne, der hvor turisterne er. Foto: Visit Aarhus

- Efter Google og touchskærme er kommet til, skal vores gæsteservice kunne noget andet. Folk googler information, men har brug for at tale med troværdige, levende mennesker, når de ønsker hjælp til at finde de skæve ideer, de hemmelige steder eller de bedste tips. Vores gæster vil gerne gå i de lokales fodspor og høre deres gode råd og personlige anbefalinger. Derfor giver det mening at have vores medarbejdere stående ude i bybilledet og gå i dialog med de gæster, der kommer forbi og har behov for inspiration, siger gæsteservicechef i Visit Aarhus, Bente Mondrup.

Annonce

Gode snakke

I samarbejde med de fire kommuner, er det i år besluttet, at de mobile turistkontorer står på Rådhustorvet i Randers, foran Randers Regnskov, på Himmelbjerget, på torvet og ved slusen i Silkeborg og på Store Torv, Banegårdspladsen og foran Dokk 1 i Aarhus. Placeringerne er valgt ud fra, hvor der forventes størst gennemstrømning af turister.

Hvor stort behovet er for den mobile gæsteservice netop i år i kølvandet på covid-19 tør Pia Lange Christensen endnu ikke spå om.

Visit Aarhus

Udover de mobile turistkontorer driver Visit Aarhus i 2020 også turistkontorer i Grenaa og på Anholt samt turistinformation på Fregatten Jylland.

Derudover ligger Visit Aarhus’ destinationsguide rundt på 270 overnatningssteder og attraktioner i Aarhusregionen.

Destinationsguiden er en samlet guide til oplevelser og overnatningssteder i Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov, Randers og på Djursland.

Destinationsguiden findes også digitalt på www.VisitAarhus.dk.

- Det kommer meget an på, hvor mange udenlandske gæster, der kommer til landet og om danskerne udviser den samme adfærd, som udenlandske turister, når de ferierer i nye egne af eget land. Jeg håber, vores velkomstteams får en masse gode snakke. Så kan vi også inspirere til besøg på både de kendte og mindre kendte turistperler og på den måde hjælpe til at sprede mængden af mennesker samlet på et sted, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC For abonnenter

Reaktioner fra Europa Playoff-sejr: Indsatsen i anden halvleg skal sikre avancement

Annonce