Annonce
Randers

Visit Randers kæmper for sit liv med næb og klør

Den fremtidige turismeorganisation i Randers kan være i opbrud. Politikerne skal beslutte, om der skal satses på Visit Randers eller Visit Aarhus. Arkivfoto: Lars Rasborg
- Vi går ikke ned uden kamp, lyder det fra bestyrelsesformanden, der forudser, at hvis udvikling og turisme skal styres fra Aarhus, så betyder det død og ødelæggelse for turismen i Randers. Det vil koste arbejdspladser i sektoren og nedgang i turismen for Randers, siger Peder Vagn Poulsen.

Randers: På torsdag skal der være møde i udviklingsudvalget, og her skal politikerne tage stilling til, om Randers Kommune skal indgå i et samarbejde hos destinationsselskabet Visit Aarhus. Gør kommunen det, er det samtidig et farvel til Visit Randers, der har været her i 113 år. Og det er dermed også afsked med fire fuldtidsmedarbejdere lokalt i Randers. For der er kun mulighed for at støtte én Visit-forening, hvis kommunen skal have del i det statslige turismeudviklingstilskud. Så der skal vælges.

Kommunerne skal fremover indgå i et destinationsselskab, hvis de vil have del i de nationale turistudviklingsmidler, der udgør cirka 40 millioner kroner om året. I det østjyske område forventes en stor del af kommunerne i Business Region Aarhus at slå sig sammen i destinationsselskabet Visit Aarhus. Selskabet er stiftet som en erhvervsdrivende fond og tæller allerede nu kommunerne Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Silkeborg og Skanderborg. Randers, Viborg og Favrskov overvejer stadig.

- Situationen omkring Visit Randers og den fortsatte eksistens af en lokal aktør er spidset til. Visit Aarhus har meldt ud, at de ikke vil samarbejde/benytte en lokal visitorganisation til at varetage besøg i Randers på nogen måde. De vil plante en medarbejder nede i Regnskoven ansat af enten Visit Aarhus eller Regnskoven, og så vil de have en medarbejder siddende i Aarhus, der skal tage sig af alt vedrørende Randers. I dag er vi fire fuldtidsmedarbejdere, der ikke tænker andet end Randers og hiver det ene hold turister efter det andet til Randers med store million-indtægter for kommunen, siger formanden for Visit Randers, Peder Vagn Poulsen.

Annonce
Bestyrelsesformand i Visit Randers, Peder Vagn Poulsen, advarer stærkt mod at lukke det lokale turistbureau. Arkivfoto: Annelene Petersen

Havde håbet på samarbejde

Han melder ud nu, at Visit Randers ikke vil gå ned uden kamp. Og opfordrer byrådet til at lade være med at gå ind i Visit Aarhus, og i stedet beholde turismearbejde lokalt i Randers.

- Det er helt godnat. Går Randers Kommune ind i det her samarbejde, lukker og slukker Visit Randers. Og jeg forudser, at det her kommer til at gå ud over turismen i Randers, og at det også kommer til at koste arbejdspladser i turismesektoren. Vi får intet ud af at have én mand siddende i Randers Regnskov med en bunke brochurer, der skal afløse fire fuldtidsstillinger, lyder det fra Peter Vagn Poulsen.

Formanden for bestyrelsen i Visit Randers havde håbet på et samarbejde med Visit Aarhus, der kan en hel del på udland og på det internationale plan inden for turisme.

- Til gengæld kan vi så vores kram lokalt. Vi er mestre i den lokale gæsteservice, hvor vi sørger for alt, fra gæsten kommer ind i byen, og til han eller hun rejser ud igen. Det er vigtigt, siger han.

- Politikerne står derfor over for valget mellem at fortsætte med Visit Randers, der igennem mange år har bevist, at vi kan, og et Visit Aarhus, der knap sætter ressourcer af til noget som helst. Desværre er politikerne blevet tudet ørerne fulde af, at "big is beautiful", og at vi skal være med i fællesskabet, og at det vil udløse en masse gæster fra Aarhus. Desværre tror de på det og er meget svære at overbevise om det modsatte. Og det er det eneste argument, der benyttes, at det er nok bedst på lang sigt at være med, siger Peder Vagn Poulsen.

Intet smitter af fra Aarhus

- Desværre er kendsgerningerne jo også, at der aldrig er kommet noget ud fra Aarhus - tværtimod har vi jo leveret. Jeg er randersdreng, og jeg elsker Randers af hele mit hjerte. Hvis man lukker Visit Randers, så går det ud over byen. Og jeg må bare sige, at i min optik, så er der aldrig noget i Aarhus, der er smittet positivt af i Randers. Tværtimod har de hugget vores virksomheder, siger Peder Vagn Poulsen.

- Randers lukker lige så stille ned med den indsats, der kan ydes af en person. Vi bliver en ægte forstad uden Visit Randers, for den afvikles lynhurtigt. Måske består Turistforeningen, hvis medlemmerne vil støtte den, men den slagkraftige organisation forsvinder fra 1. januar. Hjemmesiden forsvinder, salgstiltag i England, Norge, Tyskland med mere forsvinder. Den fantastiske gæsteservice, som vi er verdensmestre i, og som har skaffet mange store arrangementer og turister til byen, forsvinder. Det betyder så også, at der forsvinder arbejdspladser og indtjening i turismeerhvervet, advarer bestyrelsesformanden.

Avisen har talt med direktør i Visit Aarhus, Pia Lange Christensen, og hun har også læst denne artikel, men hun ønsker ikke at kommentere sagen, så længe det ikke politisk er besluttet endnu, om Randers skal være en del af Visit Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce