Annonce
Randers

Visit Randers kigger fremad ovenpå mavepuster: - Vi vil spille ind dér, hvor behovene ikke dækkes

Foto: Anne Myrup Pedersen
Det er kun et par uger siden, at byrådet i Randers Kommune besluttede sig for at bruge Visit Aarhus som destinationsselskab fremfor Visit Randers. Men det randrusianske turistbureau er allerede begyndt at tænke i muligheder.
Annonce

Randers: - Vi har jo lige skullet klare mavepusteren, konstaterer Anne-Mette Knattrup, som er turistchef i Visit Randers.

Det er hun i hvert fald indtil jul, hvor Randers Kommune har opsagt alle de ansatte i turistbureauet og i stedet tegnet kontrakt med Visit Aarhus. Selvom det kun er et par uger siden, at det stod klart, at Randers Kommune ville droppe samarbejdet med Visit Randers, er både bestyrelsen for Turistforeningen Visit Randers og Anne-Mette Knattrup klar til at se fremad.

For selvom det kommunale samarbejde ophører, er Visit Randers også en forening. Og den forening er klar til at undersøge alle muligheder. Men man ønsker ikke en konkurrencesituation i forhold til Visit Aarhus.

- Vi har jo kun et ønske om at spille ind der, hvor der er et tydeligt behov, som ikke dækkes, forklarer Anne-Mette Knattrup.

Hun har dog ikke mulighed for at være særlig konkret endnu. Både fordi den serie af ekstraordinære bestyrelsesmøder, som skal beslutte præcis, hvordan det skal gribes an, ikke er gået igang endnu. Og fordi ingen endnu ved, hvor eventuelle huller dukker op, når destinationselskabet Visit Aarhus overtager Visit Randers' nuværende forpligtelser.

- Det er en ny proces, vi skal igang med, hvor vi skal se på vores eksistensberettigelse, og så vil vi se på de muligheder, der opstår.

Anne-Mette Knattrup, turistchef i Visit Randers

Annonce

Erhvervssamarbejde giver energi

Når den lokale turistforening allerede nu har overskud til at se fremad, er der to årsager. For det første beror det ifølge Anne-Mette Knattrup på det fantastiske samarbejde, som der har været med det lokale erhverv.

- Vi henter energien fra de gode relationer og den gode feedback, forklarer hun.

- Det er jo dem, vi er til for, fortsætter hun.

For det andet har tiden efter ophørsvarslingen af kommunens samarbejde med Visit Randers været præget af en lang række anerkendelser fra helt almindelige borgere.

- De er kommet forbi, måske lidt fordi de har ondt af os. Det skal de nu ikke have. Men de er kommet med opbakning og også med konstruktive idéer, forklarer Anne-Mette Knattrup.

Hun er ikke klar over, hvordan et eventuelt fremtidigt Visit Randers vil se ud. Men hun er klar over, at frivillighed sandsynligvis ville få en endnu større rolle, end det har i dag.

- Det er en ny proces, vi skal igang med, hvor vi skal se på vores eksistensberettigelse, og så vil vi se på de muligheder, der opstår, konstaterer hun.

Når Anne-Mette Knattrup allerede få uger efter byrådets mavepuster er klar til at se fremad, skyldes det det gode samarbejde med det lokale erhvervsliv og de mange konstruktive kommentarer fra almindelige randrusianere. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce