Annonce
Østjylland

Visitationszonen forlænget: Presset på banderne fastholdes

Østjyllands Politi forlægner visitationszonen i Aarhus med 14 dage. Arkivfoto: Michael Bager
Østjyllands Politi forlænger visitationszonen i Aarhus med 14 dage. Det sker for at fastholde presset på kriminelle grupperinger i området.

AARHUS: Den visitationszone som Østjyllands Politi oprettede 18. februar for at dæmme op for øgede bandeproblemer, er netop blevet forlænget med 14 dage.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet finder færre ellers våben end tidligere, men har alligevel valgt at fastholde visitationszonen.

- Det er positivt, at vi kan se, at vores indsats har haft en effekt i forhold til, hvor meget vi finder i forbindelse med visitationer. Men det er vores vurdering, at der stadig er en konflikt mellem kriminelle grupperinger i området, og derfor skal vi selvfølgelig fastholde presset på disse, skriver politiinspektør Martin Løye fra Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Siden indførelsen af visitationszonen 18. februar er 11 personer blevet fængslet. To af disse har allerede fået dom, mens to er blevet løsladt. De resterende er pt. varetægtsfængslet. Derudover er et opholdssted for en bande med tilknytning til Trillegården blevet lukket.

Visitationszonen i Aarhus

Visitationszonen blev oprettet 18. februar.

Visitationszonen blev 18. marts udvidet og forlænget.

11. april blev et opholdssted på Kappelvænget lukket.

Siden 19. februar er der i visitationszonen blevet foretaget:

  • 592 visitationer
  • 129 ransagninger af biler

Der er blandt andet blevet fundet:

  • 3 pistoler
  • 23 knive/stikvåben
  • 24 slagvåben
  • 15 peberspray
Annonce

Flere redskaber

Visitationszonen er kun ét blandt mange andre redskaber i arbejdet med at skabe tryghed og sikkerhed, forklarer Martin Løye.

Der er dagligt øget patruljering, ligesom politiets mobile politistation hver dag holder forskellige steder i området.

- Vi arbejder med en række forskellige tiltag for at lægge låg på den verserende konflikt og øge trygheden i området. Vi har løbende kontakt med borgere i området via vores mobile politistation, og vi har også en målrettet indsats for de unge i området for at forebygge, at de unge i området bliver involveret i bandemiljøerne, siger Martin Løye, og understreger, at der er tæt samarbejde med Aarhus Kommunen om det forebyggende arbejde.

Annonce

Ingen sammenhæng til brande

Beslutningen om at forlænge visitationszonen med 14 dage er ikke truffet på baggrund af de seneste dages mange påsatte brande på blandt andet containere og biler, understreger Marin Løye til Århus Stiftstidende.

- Det er vigtigt, at vi holder de to ting adskilt. Vi ved endnu ikke, om der er nogen sammenhæng mellem banderne og brandene. Det er noget af det, vi efterforsker, siger han.

Han opfordrer borgerne til at henvende sig til politiet i den mobile politistation eller på telefonnummer 114, hvis de har viden, der kan være relevant for politiet.

Visitationszonen er forlænget til og med 30. april, men vil blive opretholdt så længe det giver mening, siger politiinspektøren til Århus Stiftstidende.

Illustration: Østjyllands Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce