Annonce
Erhverv

Vola vinder pris i Tyskland: Slår et slag for dansk design

Mens trends i verden har været skiftende, har værdierne bag Vola-brandet været konstante, siger Birthe Tofting. - Vi har omhyggeligt beskyttet den designarv, vi overtog fra Arne Jacobsen. Vi føler, at vi passer på et stykke danmarkshistorie, samtidig med at vi skaber nye, innovative produkter, siger hun. Den prisvindende film fremhæver dog ikke bare Vola, men flere dansk design. Foto: Morten Pape
Vola i Horsens har påtaget sig en rolle som international ambassadør for dansk design. Blandt andet med en lille kortfilm, som nu er hædret med en tysk pris.

Horsens: Armatur-virksomheden Vola fra Horsens står bag en lille film om dansk design, der netop er blevet hædret med en tysk pris i German Brand Award.

I den fem minutter lange film sætter den danske arkitekt Jonas Bjerre-Poulsen, grundlægger af Norm Architects, ord på, hvordan blandt andet dansk almuekultur, i lighed med andre kulturer i historien, har skabt afsæt for at bruge simple naturmaterialer til langtidsholdbart design med sans for skønheden i detaljen.


Annonce

Filmen har et bredere sigte end Vola selv. Det er en super sympatisk måde at lave brand-arbejde på.

Jonas Bjerre-Poulsen, grundlægger af Norm Architects


Arkitekten siger i en pressemeddelelse, at han glæder sig over, hvordan Vola med filmen og flere lignende brand-film påtager sig en rolle som international ambassadør for dansk design og værdierne bag:

- Filmen har et bredere sigte end Vola selv. Det er en super sympatisk måde at lave brand-arbejde på, siger han.

Volas salgs- og marketingdirektør Birthe Tofting  glæder sig over udmærkelsen.

Hun fastslår, at Vola egentlig bare kommunikerer om alt det, brandet altid har stået for.

- Men siden brandet i 2018 fyldte 50 år, har vi for alvor åbnet dørene og vist, hvordan produkterne bliver til på fabrikken, så medarbejderne også har en stemme i kommunikationen.

- Desuden har vi ladet både danske og internationale arkitekter fortælle om deres projekter med Vola og om deres tilgang til design og arkitektur,  Især i disse år oplever vi en stor, udenlandsk interesse for dansk livsstil.  Det er en stor glæde med denne pris at modtage international anerkendelse for det, siger Birthe Tofting.

Se filmen her: Danish design and the future

Her vandt Vola-filmen

Filmen vandt German Brand Award i disciplinen “Excellence in Brand Strategy and Creation” i kategorien ”Movies, Commercials & Virals”.

Bag prisen står German Design Council, også kendt som Rat für Formgebung.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Annonce