Annonce
Randers

Voldsomme skår i glæden over genåbningen: - En de facto lukning

På værket kan loftet på 500 gæster sætte en brat stopper for genåbningen, fortæller musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted . Værket. Foto: Jakob Lerche
På mandag åbner store dele af kulturlivet igen, men flere begrænsninger gør det svært at bevare glæden, siger to af byens store attraktioner.

Randers: Hvis der ikke må komme flere end 500 personer ind, så bliver flere store forestillinger på Værket ikke til noget i denne omgang.

For selvom musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted er glad for, at der nu sættes gang i genåbningen, så betyder loftet over antal gæster, at der stadig vil være lukket til de store forestillinger.

Ifølge ham er det ret simpelt. Hvis loftet på 500 deltagere bliver indført, så kan Værket ikke åbne for de forestillinger, hvor der er dobbelt så mange gæster.

Annonce

- Det er der, det bliver lidt virkelighedsfjernt. Vi spørger retorisk, "hvad er det, man forestiller sig, vi skal gøre?" Vi er ikke en restaurant eller en biograf, hvor man på dagen kan lukke et antal gæster ind op til en vis grænse.

- Vi har tre store aftener med Ørkenens Sønner, hvor der kommer 1000 gæster. Vi kan jo ikke ringe til halvdelen og sige, at de ikke har fået plads. Derfor er konsekvensen, at det er en de facto lukning. Man sælger det som en åbning, men det er umuligt at bruge til noget, hvis man er en af de større kulturinstitutioner, siger Mikael Qvist Rørsted.

Man kunne ønske...

Han skal nok nå at få afholdt de forestillinger, som kan lade sig gøre, men den korte forberedelse koster.

- Det betyder en masse besvær og nogle ekstra omkostninger. Man kunne selvfølgelig ønske, at man halvandet år inde i forløbet havde oparbejdet en eller anden form for fast rytme omkring gældende restriktioner. For eksempel at man senest en uge inden, de udløb, kom med en udmelding. Men sådan er det desværre ikke, siger Mikael Qvist Rørsted.

- Det kan gøres bedre, det vil jeg ikke lægge skjul på. Men det er ikke det, der er vores store udfordring lige nu. Det er loftet.

Annonce

Mundbind koster i Regnskoven

I Randers Regnskov er der primært glæde over at kunne åbne dørene på mandag. Men mundbind koster. Både i omsætning - der kommer cirka 20 procent færre gæster - og på oplevelsen. Det fortæller direktør Henrik Herold.

- Vi er altid klar til en genåbning. Det er naturligt, at vi meget gerne vil kunne åbne dørene for vores gæster, og vi skal nok blive klar. Det, jeg synes er ærgerligt, er, at det bliver en åbning med mundbind, siger Henrik Herold.

- Det at tage i Randers Regnskov er en social begivenhed. Det er altså ikke helt det samme, når luftfugtigheden er på 85 procent, der er 25 grader, og man ikke kan se hinanden. Vi har levet længe med coronoapasset, og det er jeg glad for. Det må give den trykhed, der skal til, siger Henrik Herold.

Annonce
Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Mæglere ser lys fremtid for Randers: - Befolkningstilvækst er et godt salgsargument, så væksten bliver selvforstærkende

Randers For abonnenter

Så er den gal igen: Slagter fortsætter med at sælge kød, selv om hans butik er lukket af myndighederne

Randers FC

Snart går jagten på de sidste billetter til Leicester-braget ind: - Det overstiger langt, hvad vi oplever mod AGF eller Brøndby

Debat For abonnenter

Her tænker man kun på penge og ikke anstændighed: Derfor er Facebook ikke et medie

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Leder For abonnenter

Skidt og skrald: Sådan skaber vi et større Randers ved en lille indsats

Kultur

Dronningens liv dramatiseres: Ny musical hylder Margrethe

Randers For abonnenter

Nangcy oplever en strøm af fremmede i hjemmet: Alle undrer sig over det store gennemtræk af personale

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Randers For abonnenter

Randers fik ingen puljepenge, men: Formand er klar til at kæmpe for mindre teams i hjemmeplejen

Randers For abonnenter

Jacob er ikke som de fleste. Han samler det skrald, vi andre smider overalt – også de brugte mundbind

Randers

Mølballe har købt polstermøbel-fabrik: - Det er et nyt ben i vores produktion, men det har alt andet også været engang

Annonce