Annonce
Randers

Voldsomme skår i glæden over genåbningen: - En de facto lukning

På værket kan loftet på 500 gæster sætte en brat stopper for genåbningen, fortæller musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted . Værket. Foto: Jakob Lerche
På mandag åbner store dele af kulturlivet igen, men flere begrænsninger gør det svært at bevare glæden, siger to af byens store attraktioner.

Randers: Hvis der ikke må komme flere end 500 personer ind, så bliver flere store forestillinger på Værket ikke til noget i denne omgang.

For selvom musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted er glad for, at der nu sættes gang i genåbningen, så betyder loftet over antal gæster, at der stadig vil være lukket til de store forestillinger.

Ifølge ham er det ret simpelt. Hvis loftet på 500 deltagere bliver indført, så kan Værket ikke åbne for de forestillinger, hvor der er dobbelt så mange gæster.

Annonce

- Det er der, det bliver lidt virkelighedsfjernt. Vi spørger retorisk, "hvad er det, man forestiller sig, vi skal gøre?" Vi er ikke en restaurant eller en biograf, hvor man på dagen kan lukke et antal gæster ind op til en vis grænse.

- Vi har tre store aftener med Ørkenens Sønner, hvor der kommer 1000 gæster. Vi kan jo ikke ringe til halvdelen og sige, at de ikke har fået plads. Derfor er konsekvensen, at det er en de facto lukning. Man sælger det som en åbning, men det er umuligt at bruge til noget, hvis man er en af de større kulturinstitutioner, siger Mikael Qvist Rørsted.

Man kunne ønske...

Han skal nok nå at få afholdt de forestillinger, som kan lade sig gøre, men den korte forberedelse koster.

- Det betyder en masse besvær og nogle ekstra omkostninger. Man kunne selvfølgelig ønske, at man halvandet år inde i forløbet havde oparbejdet en eller anden form for fast rytme omkring gældende restriktioner. For eksempel at man senest en uge inden, de udløb, kom med en udmelding. Men sådan er det desværre ikke, siger Mikael Qvist Rørsted.

- Det kan gøres bedre, det vil jeg ikke lægge skjul på. Men det er ikke det, der er vores store udfordring lige nu. Det er loftet.

Annonce

Mundbind koster i Regnskoven

I Randers Regnskov er der primært glæde over at kunne åbne dørene på mandag. Men mundbind koster. Både i omsætning - der kommer cirka 20 procent færre gæster - og på oplevelsen. Det fortæller direktør Henrik Herold.

- Vi er altid klar til en genåbning. Det er naturligt, at vi meget gerne vil kunne åbne dørene for vores gæster, og vi skal nok blive klar. Det, jeg synes er ærgerligt, er, at det bliver en åbning med mundbind, siger Henrik Herold.

- Det at tage i Randers Regnskov er en social begivenhed. Det er altså ikke helt det samme, når luftfugtigheden er på 85 procent, der er 25 grader, og man ikke kan se hinanden. Vi har levet længe med coronoapasset, og det er jeg glad for. Det må give den trykhed, der skal til, siger Henrik Herold.

Annonce
Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Stadig 25 mand i gang med brandslukning i kæmpe affaldsbunke: Men der er godt nyt

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Randers

Med drone og HazMat-suits får beredskabet styr på branden i 100 ton affald: Se video af slukningsarbejdet her

Sport For abonnenter

Kniven for struben, bortvist cheftræner og parløb i toppen: De lokale serieklubber positionerer sig til slutspurten

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Randers

Se video: Voldsom bilbrand sendte store mængder røg ind over motorvejen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Randers

Fra store planer til tvivlsomme byggerier: Sådan er det gået med Randers-eventyret i Kina

Randers For abonnenter

Egons gamle gasfyr og resten af forstaden er røget bag i fjernvarmekøen: Disse tre landsbyer vil Verdo regne på i stedet

Randers

Truede med at skyde politiet med oversavet jagtgevær: Nu har manden, der fik afspærret en hel boligkarré, fået sin dom

Annonce