Annonce
112

Voldsomt uvejr: Skybrud lukker specialskole og oversvømmer golfklub

En lille krisestab med blandt andet medarbejdere fra Randers Kommune og beredskabet samledes tirsdag eftermiddag på Vesterbakkeskolen og sørgede for at hjælpe børn og personale ud af skolen, som nu er lukket, fordi strømmen er afbrudt. Foto: Annelene Petersen.
Vand fra et skybrud løb tirsdag eftermiddag ned gennem taget og loftet og kortsluttede el-installationer på Vesterbakkeskolen, og alle skolens børn og personalet måtte forlade skolen.

Randers: Det voldsomme regn- og tordenvejr tirsdag eftermiddag gik hårdt ud over Vesterbakkeskolen i det nordlige Randers. Store mængder vand trængte gennem taget og løb ned til el-installationerne, som kortsluttede, og pludselig var skolen helt uden strøm. Det fortæller Randers Kommunes skolechef, Jesper Kousholt, som sammen med en krisestab opholder sig på skolen:

- Vi har meddelt alle, at skolen er lukket i morgen. Strømmen kommer tidligst tilbage onsdag eftermiddag, og så vil vi tage stilling til, hvornår den kan åbne igen, siger Jesper Kousholt.

Annonce

Er bilen oversvømmet - tjek her

Bilen har stået stille i vand
Bugsér bilen væk. Du må ikke prøve at starte motoren, da du så risikerer at suge skidt og vand rundt i systemet.

Vand i kabinen
Bilen kan blive angrebet af skimmelsvamp. Det er en omfattende proces at tørre en bil, hvor sæderne og isolering skal afmonteres, og bilen stilles i en tørrehal i 24 timer.

Du har kørt i kæmpe vandpytter
Du bør vaske undervognen i en vaskehal. Ellers risikerer du, at saltvand og skidt sætter sig fast i motor og ledningsnet.

Bilen er gået i stå, mens du kørte
Hvis bilen er gået i stå i vand, må du ikke forsøge at starte den. Det vil blot forværre problemet.

El er nødvendig

Vesterbakkeskolen er en specialskole med 120 elever. Mange af dem bruger kørestol, og en stor del af børnene er afhængige af elektriske hjælpemidler, forklarer Jesper Kousholt:

- Der skal bruges strøm til sondeapparater til mad, til lifte til at løfte børn, og al hygiejne er afhængig af strøm.

Da det stod klart, at elektriciteten blev afbrudt, blev alle børn og unge i kørestole evakueret ud af skolen. Kortslutningen udviklede røg, og der var en overgang frygt for, at der også var brand på skolen. De øvrige børn blev samlet i et personalerum i en anden del af skolen.

I løbet af eftermiddagen blev børnene afhentet og kørt hjem, og Jesper Kousholt oplyser, at ingen er kommet til skade, der er kun sket materiel skade.

Lukket

Som nævnt vil Vesterbakkeskolen være lukket onsdag. Skolens ledelse vil være til stede fra morgenstunden for at hjælpe dem, der eventuelt ikke har fået informationen, og så vil onsdagen også blive brugt på at skabe et overblik over skaderne.

Ifølge Jesper Kousholt vil der gå lidt tid med at få tørret de el-installationer, som blev ramt af det nedtrængende vand. Derfor er det heller ikke muligt nu at komme med et nærmere bud på, hvornår skolen åbner igen.

Det gik lynhurtigt galt, da et skybrud sendte store mængder vand gennem taget på Vesterbakkeskolen. Vandet strømmede ind i el-installationerne, som kortsluttede, og skolen er lukket onsdag. Her sætter teknikere et nødstrømsanlæg op. Foto: Annelene Petersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce