Annonce
Erhverv

Voldum må ha' tålmodighed

Favrskov Kommune kører i øjeblikket bannerannoncer på TV2s nyhedssites. Foto: Favrskov Kommune

16 byggegrunde på Møllebækken klar til salg om kort tid.

FAVRSKOV: "Vi skal have noget på alle hylder, og derfor skal der også være byggegrunde i landsbyerne."

Sådan har det lydt fra politikerne i flere år, hvor Favrskov Kommune løbende har udstykket nye grunde i både de mindre og i de større byer.

I Voldum er der lige om lidt 16 byggegrunde på Møllebækken midt i byen klar til salg. Men det går dog knap så hurtigt, som nogle kunne ønske sig, lyder det fra flere i lokalområdet.

- Nu har de grunde stået klar siden jul, men der er hverken noget skilt eller anden information om grundene. Og jeg kender unge mennesker i byen, som gerne vil bygge et hus der, men de kan ikke få noget at vide, lyder det undrende fra Niels-Jørn Mogensen.

Som halinspektør ved Voldum-Hallen får han mange spørgsmål om udstykningen, hvor byggemodningen startede i august og sluttede før jul. Mange undrede sig over, at Favrskov Kommune ikke havde sat et info-skilt op ved området før juleferien, så julegæster og andre måske kunne fristes til at købe en grund.

Annonce

- Nu har de grunde stået klar siden jul, men der er hverken noget skilt eller anden information om grundene. Og jeg kender unge mennesker i byen, som gerne vil bygge et hus der, men de kan ikke få noget at vide.Niels-Jørn Mogensen, halinspektør.

Tålmodighed

Men Niels-Jørn Mogensen og andre må have tålmodighed, og grundene er klar til salg om kort tid. Koordinator for Køb og Salg i Favrskov Kommune Helle Langkjær oplyser, at der arbejdes på højtryk for at få udstykning og salgsmateriale færdigt.

- Vi vil naturligvis gerne have nye boliger i området. Men det er jo desværre ikke nok, at der er lagt asfalt på vejene i det nye kvarter. Kommunen har først fået overdraget udstykningen fra entreprenøren 21. december 2016, hvorefter skelpælene først kan afsættes. Skelpæle, parcelkort, måleblad og andre nødvendige kortbilag forventes snart at være færdige, siger hun.

- Når vi udbyder en ny udstykning til salg med en budsfrist, er det også i købernes interesse, at det fulde salgsmateriale ligger klart. Det er jo vigtigt, at der blandt andet er klarhed over afgrænsningen af grunden, før man byder på en grund, tilføjer Helle Langkjær.

Favrskov Kommune gør en del ud af at trække købere til. Ved hver grund i den nye udstykning Sydmarken i Lading er der et skilt med pris og grundstørrelse samt en QR-kode, hvor folk via deres mobiltelefon kan se kortbilag, lokalplan og andet materiale, mens de står ude ved grunden.

Populær kommune

Favrskov er i forvejen en af de mest populære kommuner i Region Midtjylland, når danskere søger efter ny bolig. Det viser en analyse fra Boligdeal.dk

Boligportalen har undersøgt hvilken kommune flyttelystne danskere skriver i søgefeltet, når de opretter en boligannonce eller en søgeagent, og her ligger Favrskov i top 5 i Region Midtjylland kun overgået af Samsø, Odder, Viborg og Hedensted.

I følge boligportalen kigger folk på beliggenhed, men også priserne på bolig og daginstitutioner spiller en væsentlig rolle, når folk overvejer, hvor de skal bosætte sig.

Analysen fra boligportalen Boligdeal.dk bygger på de knap 160.000 boligsøgerannoncer og boligsøgeragenter, som boligsøgere har oprettet i perioden 1. oktober 2015 til 1. oktober 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Frustreret leverandør har millioner i klemme i Kongens Ege-projekt: - Det her slår satme alt

Annonce