Annonce
Sport

Vorup-leder hædret for 50 års arbejde

Svend-Aage Mortensen blev hyldet af de tidligere Årets Idrætsledere og Årets Sportsnavne i Randers. Foto: Lars Rasborg

For 50 år siden startede Svend-Aage Mortensen som kasserer for Vorup FBs old boys fodboldhold. Lige siden har han været en del af bestyrelsesarbejdet i klubben. Tirsdag aften blev han så hædret som Årets Idrætsleder 2016.

Som traditionen byder det, var det tirsdag aften en overrasket Årets Idrætsleder, der trådte ind ad døren hos Spar Nord på Østervold, hvor der i stedet for den sponsoraftale, han var blevet inviteret ind for at drøfte, blev mødt af en flok tidligere Årets Idrætsledere, Årets Sportnavne, de Samvirkende Idræts Klubber i Randers (SIKR), Randers Amtsavis og naturligvis aftenens vært, direktøren for Spar Nord Randers, Torben Larsen, for at blive hyldet.

Annonce
Randers Amtsavis? chefredaktør overrakte vandrepokalen. Foto: Lars Rasborg

Og det var en overrasket Svend-Aage Mortensen, der fik overrakt blomster og vandrepokal, som han havde gjort sig fortjent til gennem 50 års frivilligt arbejde med diverse bestyrelsesposter i Vorup FB.

»Jeg er mere eller mindre mundlam. Det er enestående at få sådan en hæder,« lød det fra aftenens hovedperson, der var mødt ind til sin anden overraskelse på kort tid.

Første var da han ved afslutningsfesten i Vorup fik tildelt sin egen stol i Ulvehøjhallen »hvis han skulle gå hen og blive træt« i løbet af sin kommende gøremål i klubben.

For selvom han trapper ned, og ikke har tænkt sig at genopstille som formand for håndboldafdelingen, er 79-årige Svend-Aage Mortensen langt fra færdig med sit klubarbejde.

»Jeg kan simpelthen ikke undvære det, så jeg bliver forhåbentlig ved i mange flere år,« fortæller Svend-Aage Mortensen.

I 1966 lød startskuddet til Svend-Aage Mortensens store indsats i klubben. Dengang som kasserer for old boys fodboldholdet. I 1973 blev den post så vekslet til hvervet som hovedkasserer i klubben, inden han i 1988 tog tjansen som revisor. Revisor-posten blev fra 1989 passet sideløbende med opgaven som sekretær for håndboldadelingen, inden han i 2003 tog over som håndboldformand og hovedkasserer. En tjans han har haft indtil nu, inden han altså trapper ned.

»Selvfølgelig har jeg lagt mange timer i det gennem årene, og min kone Nete har da heller ikke altid været helt tilfreds, men hun har accepteret det vel vidende, at det har betydet meget for mig. Og jeg synes, jeg har fået det hele 10 fold igen. De mennesker jeg har mødt, og de spillere jeg har set udvikle sig fra knap at kunne gribe en bold til at blive ligaspillere. De har gjort det det hele værd,« fortæller dagens hædersgæst, der dog på tidspunkter godt har kunnet mærke, at arbejdspresset har været lidt for stort.

»I de værste år som hovedkasserer har jeg brugt halvanden time syv dage om ugen. Det er for meget. Nu er det mest afslapning,« lød det.

Og afslappende fremtid som frivillig skal være ildsjælen fra Vorup vel undt, mente også SIKR-formand René Skjøde Andersen

»Du er en fantastisk repræsentant for den utrættelige frivillige leder, der bare bliver ved med at levere år efter år, uanset om det er top eller bund. Der var derfor heller ingen tvivl i SIKRs bestyrelse om, at det skulle være dig, der skulle udnævnes til Årets Idrætsleder 2016,« lød det fra formanden.

»Du har i 50 år været en af de mest fremtrædende personer hos Vorup FB, hvor du har været en af drivkræfterne bag foreningens virke. Uden din arbejdsiver havde foreningen ikke kunnet bestå,« lød det videre fra René Skjøde Andersen.

Selvom der næppe er nogen, der de næste mange år vil runde en milepæl som Svend-Aage Mortensens 50 år i Vorup FB, er den afgående håndboldformand fortrøstningsfuld på klubben og det frivillige arbejdes vegne i en tid, hvor netop frivilligheden eller manglen på samme gang på gang fremhæves som en af foreningslivets helt store udfordringer.

»I Vorup har vi ikke problemer med at finde frivillige. Den store forskel fra dengang jeg startede og nu er bare, at nu om dage holder de frivillige, så snart deres børn stopper i klubben.«

Men selvom Mortensens rekord-indsats ser ud til at blive stående i mange år, er det egentlig ikke noget Årets Idrætsleder har tænkt sig at prale særlig meget af.

»Jeg har aldrig tænkt over det som noget at være stolt af, og jeg har aldrig gået op i hvor mange år, jeg lige har været med. Jeg gør det, fordi jeg kan lide det. Som sagt, ville jeg slet ikke kunne undvære det.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce