Annonce
Fodbold

Vorup-talenter kvalificeret til næstbedste niveau

Vorup FB's U!8-piger har kvalificeret sig til Liga 1. Det er det næstbedste ungdomsniveau i Danmark. Foto: Vorup FB
Vorup FB's U18-piger har med et meget ungt hold kvalificeret sig til Liga 1-rækken, som er det næstbedste ungdomsniveau i Danmark. Her venter der holdet langt større udfordringer end tidligere, som skal være med til at udvikle både spillerne og klubben.

Randers: Vorup FB's kvinder er ikke, hvad de var engang. For fem år siden spillede holdet med i landets bedste række. I dag fører de Jyllandsserien - tre niveauer under.

På talentsiden er der dog fremgang at spore, da klubbens U18-hold har kvalificeret sig til at spille Liga 1, som er det næstbedste ungdomsniveau.

- Vi har ikke haft et ungdomshold på det niveau de seneste ti år. Det er altid positivt med gode resultater, men det havde da været endnu sjovere, hvis holdet skulle spille DM (højeste niveau, red.). Det høje niveau er skabt gennem diverse holdsamarbejder med andre klubber, senest med Romalt IF, hvor vi fik tilføjet et par spillere, siger Stig Vestergaard, som er formand for damefodbold i Vorup FB.

- Liga 1-niveauet kan være med til at udvikle spillerne, fordi de bliver matchet mod bedre modstandere og kommer under større pres. Det skulle gerne betyde, at de bedre kan begå sig, når de skal op og spille seniorfodbold, så på den måde kan det også udvikle klubben, tilføjer formanden.

Annonce

Ned på jorden

Kvalifikationen til Liga 1 er kulminationen på 21 kampe, hvor holdet ikke har tabt i ordinær spilletid. Fire kampe er endt uafgjort, og så blev holdet ekspederet ud af semifinalen i Jysk Mesterskab i straffesparkskonkurrence.

På det næsthøjeste ungdomsniveau kan spillerne se frem til at blive udfordret på en helt anden måde, og det glæder holdets træner, Karsten Madsen.

- Vi har et hold, der har godt af at komme lidt ned på jorden og finde ud af, at vi godt kan blive presset. Der venter pigerne noget af en udfordring i en tæt pulje, men vi kan godt være med, selvom vi nok ikke kommer til at blive nummer ét, siger cheftræneren.

- Vi har et meget ungt hold, hvor to af spillerne endda stadig kan spille U14, men pigerne har også selv efterspurgt at blive udfordret. De er meget ambitiøse, så kampene i Liga 1 kan være med til at give dem de rigtige værktøjer og styrke dem til at spille seniorfodbold, siger Karsten Madsen.

I første omgang er Vorup FB kommet i pulje med VSK Aarhus, Hadsund og Viborg, og sæsonen starter på tirsdag i Hadsund.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce