Annonce
Randers

Voxpop: Reaktioner fra folk på gaden om de nye corona-restriktioner

Randers: Fredag aften gik statsministeren sammen med andre myndighedspersoner på direkte tv og fortalte om de nyeste politiske tiltag i forsøget på at holde coronavirussen nede. Det får betydning for os alle, der nu blandt andet skal til at bære mundbind, når vi skal handle og træde ind ad døren til alle offentlige steder og i detailhandlen, vi skal holde forsamlinger på maksimalt ti personer, og så skal de sociale sammenkomster begrænses, så hver enkelt ses med maksimalt ti personer, udover de mennesker vi bor med i husstanden, er kolleger med eller går i skole med.

Hvad mener folk på gaden om det?

Erik Andersen, 64 år, matros, Randers:

Annonce
Erik Andersen. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Jeg synes, at det er rigtig godt. Det er en forfærdelig farlig sygdom, som vi skal tage alvorligt. Den er farligere, end vi går og tror, er jeg bange for. Og det er, som om folk har glemt lidt, at sygdommen er her. Så jeg synes, at det er rettidig omhu, når Mette går ud og siger det, hun gør. Så kan vi håbe, at vi kan se en ende på det. Det tror jeg. Der går nok et par måneder eller tre, så tror jeg, at der er en vaccine til os.

Eva Andersen, 60 år, flexjobber, Randers:

Eva Andersen. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Jeg er så træt af det. Det er træls. Og det går ud over humøret, så man bliver lidt trist. Det er simpelthen ved at være for meget. Jeg synes, at vi trænger til, at alt snart bliver normalt igen. Som det var før. Men det frygter jeg at det aldrig helt bliver. At der nu kommer endnu flere restriktioner, synes jeg er fint. Det betyder ikke den store forandring for os. Vi ser ikke så mange mennesker i forvejen, så vi skal ikke til at vælge ud, hvem vi vil se.

Kaya Nielsen, 18 år, gymnasieelev, Viborg:

Kaya Nielsen. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Jeg sad og så pressemødet med mine forældre, og vi blev da lidt triste over det. Jeg synes at man prøver at lytte efter, hvad der bliver sagt på pressemøderne, og så lære af det. Jeg tror aldrig rigtig, at vi kommer tilbage til livet, som det var før corona. Noget vil vi blive ved med, som at spritte hænder af og holde en god hygiejne. Og jeg kommer nok heller ikke til at kramme ret mange andre end mine nærmeste. Med hensyn til at man opfordres til kun at se ti personer, betyder ikke så meget for mig. Jeg går i 3. G og har ikke så meget fritid, så jeg ses ikke med ret mange andre end mine klassekammerater. Men det bliver da et problem for nogle fra klassen, der har en stor omgangskreds og gerne vi i byen, at de nu skal til at vælge ti ud.

Ole Lehmann Jørgensen, 58 år, i Forsvaret, Randers:

Ole Lehmann Jørgensen. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Jeg synes, at det er godt nok, at det strammes. Efter sommerferien er det skredet lidt, flere og flere spritter ikke længere hænderne af, når de handler i supermarkedet, for eksempel. Folk begynder at være mere ligeglade. Det med at der kun må være ti personer sammen er også godt, for vi ved jo, at jo flere personer, der er samlet jo flere smittetilfælde, hvis en er syg. Men det er ved at være træls med superligaen, når man har sæsonkort. Jeg er heller ikke så vild med mundbind, men der er jo ikke andet at gøre. Og det er også ok med at man opfordres til kun at se 10 personer fra sin omgangskreds.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Vi tager lyden fra Danmark med til Amsterdam

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce