Annonce
Østjylland

VUC Hobro mister sprogundervisning: A2B tager over

Den Aarhus-baserede virksomhed A2B overtager fra og med 1. jaunar 2018 sprogundervisningen af flygtninge og indvandrere i Mariagerfjord fra VUC. Aftalen varer i fire år frem. Arkivfoto: Esben Nielsen

Fra og med nytår vil det ikke længere være VUC i Mariagerfjord, der står for undervisningen af kommunens flygtninge og indvandrere. Det står klart efter en udbudsrunde, hvor virksomheden A2B har vundet licitationen.

Mariagerfjord: I de seneste fire år har VUC Hobro haft kontrakt med Mariagerfjord Kommune om at lære flygtninge og indvandrere at blive dus med dansk. Men når kontrakten udløber 31. december, tager en ny udbyder over.

Det står klart efter en netop overstået licitationsrunde, hvor det har vist sig, at VUC ikke har kunnet hamle op med indholdet i det tilbud, som en private virksomhed A2B, der har hovedsæde i Aarhus, har indgivet.

- Det viser sig, at A2B er kommet med et tilbud, kvalitetsmæssigt er både bedre og billigere end det, som VUC har været i stand til at komme med. Derfor kommer de til at overtage opgaven med at undervise vores flygtninge og indvandrere fra og med årsskiftet, siger Finn Cilleborg (S), der er formand i arbejdsmarkedsudvalget i Mariagerfjord Kommune.

Det her er nu engang vilkårene, når vi som kommune sender opgaver i licitation. Så længe kvaliteten er i orden, så er det det billigste tilbud, der vinder. Og vi må bare konstatere, at A2B har givet et bedre tilbud end VUC.

 

12 dages ventetid

Mariagerfjord bruger mere end 5,59 millioner kroner om året på at få løst opgaven med at undervise kommunens flygtninge og indvandrere. Det betyder ifølge både EU-lov og dansk lovgivning, at kommunen er forpligtet til at sende opgaven i udbud.

De tilbudsgivende aktører fik allerede natten til lørdag 4. november at vide, hvilket tilbud, der som udgangspunkt havde vundet licitationen. Herefter begyndte en såkaldt "stand still-periode" på ti dage, hvor aktørerne fik mulighed for at indgive en formel klage over licitationens resultat.

Da fristen udløb natten til tirsdag i denne uge, var der endnu ikke kommet nogen klager. Derfor valgte man fra Mariagerfjord Kommunes side at udnytte muligheden for at udsætte klagefristen i yderligere to døgn. Heller ikke det fik dog VUC til at indgive en officiel klage.

Annonce

- Produktet har været i top

Under hele "stand still-perioden" har arbejdsmarkedsforvaltningen været i løbende dialog med begge de to tilbudsgivere. Men derudover har der ikke været meget, man fra kommunal side har kunnet gøre i sagen, fortæller Finn Cilleborg.

- Det her er nu engang vilkårene, når vi som kommune sender opgaver i licitation. Så længe kvaliteten er i orden, så er det det billigste tilbud, der vinder. Og vi må bare konstatere, at A2B har givet et bedre tilbud end VUC, siger han.

Alligevel ærgrer udvalgsformanden sig helt personligt over, at VUC ikke har været i stand til at matche det tilbud, som A2B kom med.

- Vi har været rigtig glade for det samarbejde vi har haft med VUC igennem de sidste fire år. Der har ikke været en finger at sætte på kvaliteten af den sprogundervisning, de har leveret i den tid, siger han.

A2B har i forbindelse med overtagelsen af kontrakten med Mariagerfjord Kommune om undervisning af flygtninge og indvandrere accepteret kravet om, at der fortsat skal være to lokationer i kommunen, hvor sprogundervisningen bliver leveret - nemlig et sted centralt i Hobro og et sted centralt i Hadsund.

I forvejen har jobcentret i Rebild Kommune en kontrakt med A2B om sprogundervisning af flygtninge og indvandrere, som har varet siden februar 2012.

Den nyindgåede kontrakt med Mariagerfjord Kommune løber indtil 31. december 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce