Annonce
Randers

Vuggestuen rykker ud under åben himmel

Foto: Annelene Petersen

To institutioner i det nordlige Randers er gået sammen om at lave udendørs vuggestue. Middagsluren foregår i telt og frokosten serveres i en bålhytte. Udevuggestuen er på to måneder blevet en succes.

Annonce

Råby: Dagtilbud Nordøst har siden marts afprøvet en ide; nemlig en ude-vuggestue for 15 børn. Mens udebørnehaver er populære mange steder, har lignende tilbud for de allermindste børn ikke været afprøvet i særlig høj grad.

Men hos ledelse og personale i institutionerne Rismøllen og Børnehuset Harridslev, der er gået sammen om at lave en udegruppe med vuggestuebørn, er der ikke tvivl om, at det er en rigtig god løsning. Og selv om forsøget med udevuggestue slutter med udgangen af juni, så er det bestemt ikke slut med at drage ud i naturen med de mindste.

Det understreger pædagogisk leder Mette Thrane. Telte, liggeunderlag og soveposer til middagsluren skal stadig bruges, hvad enten det er på institutionernes egen grund, eller på lidt længere ture med dagtilbuddets to busser.

Dagtilbuddet arbejder målrettet med at yde en tidlig indsats overfor børn med udfordringer. Udevuggestuen har vist sig at være en rigtig god tumleplads for børn med vanskeligheder. I naturen er der plads til kropslige udfoldelser, til fordybelse - og til nærvær i en mindre gruppe. Alt sammen noget, som stimulerer børnenes trivsel og udvikling.

- Det er utrolig positivt at se det fællesskab, der er udviklet i udegruppen. De venter på hinanden og hjælper hinanden, fortæller pædagog Bitten Jakobsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

Annonce