Annonce
Østjylland

VVS'er fra Syddjurs dømt for at have sjusket med sikkerheden

Retten i Randers har idømt en 65-årig ejer af en vvs-virksomhed en bøde på 40.000 kroner for at have sjusket med installationen af en gasvandvarmer i Ebeltoft i 2018. Foto: Daniel Bach Nielsen
Retten i Randers har tildelt en 65-årig ejer af en vvs-virksomhed en bøde på 40.000 kroner for at have sjusket med en installation af en gasvandvarmer, som endte med at eksplodere i et sommerhus i Ebeltoft.
Annonce

EBELTOFT: En VVS'er fra Syddjurs er blevet idømt en bøde på 40.000 kroner for at have sjusket med sikkerheden, da en af hans ansatte installerede en gasvandvarmer, som endte med at eksplodere, så en kvinde fik flere forbrændinger på kroppen.

Ulykken skete tilbage i 2018.

Her kom den dengang 45-årige kvinde ind i sit sommerhus i Ebeltoft, hvor gasvandvarmeren var blevet sat op måneden før. Kvinden havde tændt et stearinlys i sommerhuset, og da der lækkede gas fra gasvandvarmeren, skete der en eksplosion.

Sikkerhedsstyrelsen anmeldte dengang sagen, der blev efterforsket af Østjyllands Politis afdeling for Særlige Sager. Efterforskningen og undersøgelser viste, at der var sket flere alvorlige fejl under opsætningen af gasvandvarmeren, og at sikkerhedskravene ikke var opfyldt.

Retten i Randers fandt frem til, at den 65-årige ejer af den lille vvs-virksomhed fra Syddjurs var skyldig i fire ud af dem punkter i tiltalen, og det var ham, der personligt skulle dømmes.

- Sagen viser, at man som autoriseret håndværker har et stort ansvar for at overholde de sikkerhedskrav, der er, og at det kan få en alvorlig konsekvens, hvis man ikke gør det. Væsentligt ved dommen er, at det er ejeren af virksomheden, der holdes personligt ansvarligt, siger specialanklager Jan Østergaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.


Sagen viser, at man som autoriseret håndværker har et stort ansvar for at overholde de sikkerhedskrav, der er, og at det kan få en alvorlig konsekvens, hvis man ikke gør det. Væsentligt ved dommen er, at det er ejeren af virksomheden, der holdes personligt ansvarligt

Jan Østergaard


Den 65-årige mand ankede dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce