Annonce
Randers

Water & Wellness glæder sig over fremrykket genåbning: - Det er ligesom juleaften

Genåbningsaftalen betyder, at Water & Wellness må åbne allerede på torsdag, men åbningen bliver dog først mandag, da man ikke kan nå at være klar før. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Yderligere genåbning betyder, at Water & Wellness åbner for både fitness og svømning på mandag. Den oprindelige udmelding hed ellers først 21. maj.

Randers: En aftale om ydeligere genåbning af Danmark, indgået natten til tirsdag, betyder, at indendørs idræt og fitnesscentre fra torsdag må genåbne for personer over 18 år mod fremvisning af coronapas. Før aftalen blev landet, var udmeldingen, at der først måtte åbnes i fitnesscentre 21. maj.

Fremrykningen af åbningsdagen bliver modtaget med højt humør af Michael Stensgaard, der er administrerende direktør i Water & Wellness.

- For mig er det ligesom juleaften. Det er en glædens dag, siger han.

Annonce

Water & Wellness, der har været lukket i fem måneder, lå allerede klar med en plan for, hvordan genåbningen skulle håndteres, og man er lige så stille gået i gang, da der allerede er foreninger med medlemmer under 18 år, der bruger 50 meter-bassinet.

Udmeldingen om fremrykkelsen af genåbningen til 6. maj kommer dog med så kort varsel, at Water & Wellness ikke kan nå at være klar til at slå dørene op for træning allerede torsdag.

- Vi har været lukket ned i fem måneder, så der er rigtig beskidt. Man må kalde personale ind en uge før på lønkompensation for at gøre klar, så vi havde en aftale om, at folk skulle komme ind 14. maj, men alle møder i stedet ind onsdag morgen klokken otte, så vi har seks ansatte, der gør rent i fire dage, siger Michael Stensgaard.

- Men vi kan ikke nå det til torsdag, understreger han.

Brug for ekstra medarbejder

Som en del af genåbningsaftalen er der krav om, at fitnesscentrene skal være bemandede i åbningstiden. Det sker for at sikre den fornødne kontrol med coronapas og overholdelse af smitteforebyggende tiltag, herunder afspritning.


Vi har lige fået mail fra brancheforeningen om, at svømmehallen også må åbne, så vi åbner for fuldt drøn

Michael Stensgaard, administrerende direktør i Water & Wellness


For fitnesscentret i Water & Wellness betyder det ingen ændring, da der altid har været bemanding i hele åbningstiden, men kravet om fremvisning af coronapas betyder, at der nu skal sættes en medarbejder til at tjekke "legitimation".

- Vi skal allokere en medarbejder til at tjekke, om folk har gyldigt coronapas, og det er da lidt ærgerligt at skulle have en ekstra medarbejder til det, når der nu samtidig ikke har været nogen indtægter, men omvendt er vi bare glade for at kunne åbne op, siger Michael Stensgaard og sender i samme ombæring en opfordring til gæsterne om at have coronapas klar til fremvisning, så der ikke bliver prop i systemet.

Annonce

Svømmehal i uvis situation

Mens brugerne af fitnesscentret i Water & Wellness tirsdag morgen kunne se frem til at træne før forventet, så var det en anden sag for svømmegæsterne.

Det stod nemlig tirsdag formiddag ikke klart, om svømmedelen måtte åbne op for offentligheden sammen med fitnessdelen.

- Det står ikke nogen steder, så vi tolker teksten som om, at svømmehallen også må lukke op, sagde Michael Stensgaard på daværende tidspunkt til avisen.

Michael Stensgaard, administrerende direktør i Water & Wellness, glæder sig til igen at må slå dørene op efter fem måneders nedlukning. Arkivfoto: Annelene Petersen

Han var siden tidlig tirsdag morgen blevet kimet ned af gæster, der ville vide, hvornår der ville blive åbent for bassinerne.

- Jeg har mere ondt i armene, end når jeg har trænet biceps, af at tale i telefon, sagde han med smil i stemmen og fortalte med en mere alvorlig mine, at brancheorganisationen Danske Svømmebade havde henvendt sig til både Justits- og Kulturministeriet samt coronalinjen for at få afklaret, om svømmehallerne også måtte åbne fra torsdag.

- Vi afventer at få den konkrete lovtekst, og det regner vi med at få i løbet af dagen, sagde Michael Stensgaard.

Annonce

Åbner for fuldt drøn

Beskeden kom tirsdag eftermiddag - og den var positiv.

- Vi har lige fået mail fra brancheforeningen om, at svømmehallen også må åbne, så vi åbner for fuldt drøn, siger Michael Stensgaard tirsdag eftermiddag til avisen.

Der er stadig restriktioner  i forhold til afstand og antal af gæster, men det er der styr på, siger direktøren.

- Livredderne sørger for at holde styr på antallet af folk i bassinerne, og medarbejderne har udviklet et simpelt, men genialt system, hvor de putter svømmearmbånd i kurve svarende til antal bassiner, så der aldrig bliver lukket for mange ind ad gangen, siger han og understreger i samme åndedrag, at man ikke kunne finde på at lukke flere ind, end der må være i bassinerne.

- Det kunne være fristende, men det vil være dyrekøbt likviditet og give en masse badwill, hvis vi blev arnested for smitte, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers

Berømt i hele landet for sit julelys: Folk strømmede til for at opleve Julebyen Randers

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce