Annonce
Udland

Weinstein betaler millioner til ofre for seksuelle krænkelser

Johannes Eisele/Ritzau Scanpix
Harvey Weinstein har indgået forlig med flere ofre for seksuelle krænkelser, skriver Wall Street Journal.
Annonce

Den udskældte filmproducer Harvey Weinstein, der er anklaget for årtiers misbrug og seksuelle krænkelser af flere kvinder, har indgået forlig i sagerne om civile søgsmål mod ham og vil betale millionerstatning til flere ofre.

Det fortæller kilder med indgående kendskab til sagerne til den amerikanske avis The Wall Street Journal.

Ifølge kilderne er der tale om en foreløbig aftale, hvor Hollywood-produceren vil betale 44 millioner dollar svarende til 293 millioner kroner.

Aftalen er endnu ikke underskrevet, men vil i givet fald afslutte samtlige civile søgsmål mod den i dag 67-årige Weinstein.

Han har dog fortsat en straffesag hængende over hovedet. Han er af de amerikanske myndigheder anklaget for seksuelle overgreb mod to kvinder. Den sag ventes at gå i gang i september.

Hvis han kendes skyldig, risikerer han at blive idømt fængsel på livstid.

I dag 67-årige Harvey Weinstein blev i 2017 katalysatoren for den såkaldte MeToo-bevægelse.

Og listen over kvinder, der beskylder ham for seksuelle overgreb, sexchikane og grænseoverskridende adfærd, er siden 2017 vokset støt.

Blandt kvinderne er de kendte skuespillerinder Ashley Judd, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Uma Thurman og Salma Hayek.

I årtier var Harvey Weinstein en af de mest magtfulde producere i den amerikanske filmindustri. Han har været med til at stifte produktionsselskaberne Miramax og The Weinstein Company.

De to selskaber står bag film, der tilsammen har modtaget 81 Oscar-statuetter. "Pulp Fiktion", "Gangs of New York" og "Shakespeare in Love" er blandt de mest kendte produktioner.

I løbet af hans karriere har Weinsteins film indtjent mere end 2,4 milliarder dollar svarende til 16 milliarder kroner. Det skiver det amerikanske filmmedium Box Office Mojo.

Harvey Weinstein har været gift to gange og har i alt fem børn. Hans daværende hustru Georgina Chapman forlod ham i 2017 efter beskyldningerne om seksuelle overgreb.

Weinstein er desuden blevet fyret fra The Weinstein Company og smidt ud af Oscar-akademiet.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Redaktørens stol: Endelig raskmeldt

Debat

Luk kirkerne op

Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Annonce