Annonce
Randers

Wellness-salon indrettet i billardrummet på ældrecenter: Manicure, klipning og hud-mod-hud

Jens Rasmussen får ordnet negle af frisørelev Olivia Jakobsen. Foto: Morten Lund
Ældrecentret Rosenvænget omdannede for en formiddag stedets billardrum til en travl salon, hvor dagens gæster blev klippet, fik lagt makeup, ordnet negle eller fik en let massage.

RANDERS: Billardbordet stod der stadig væk, men denne tirsdag formiddag var det omhyggeligt dækket af. I stedet summede rummet af farver, file og sakse, da Ældrecentret Rosenvænget tilbød en ægte wellness-salon - akkompagneret af en rolig og dæmpet musik. I spidsen for aktiviteterne stod elever fra frisørlinjen på Tradium, og socialpædagog Tina Würtz regnede med, at der i løbet af formiddagen blev tid til at tilbyde de forskellige former for wellness til omkring 30 gæster.

Behandlingerne er gratis for de ældre mennesker, og hele indretningen af salonen har heller ikke kostet noget.

- Vi har bedt folk om at gå deres gemmer igennem og donere, hvad de kunne undvære af borde, spejle, lamper etc. Vi har haft hjælp af frivillige til at sætte tingene op, hvilket faktisk betyder, at vi opnår en dejlig gammel stil. Og Tradium-eleverne arbejder her også gratis, fortæller hun.

Vi har vores faste frisører tilknyttet ældrecentret, og vi skal selvfølgelig passe på ikke at komme til at konkurrere med dem

Tina Würtz, socialpædagog på Ældrecenter Rosenvænget

Annonce

Ingen siger nej

Jens Rasmussen er i fuld gang med at få ordnet sine negle, og han oplever, at de kærlige hænder hjælper ham til bedre at kunne bruge sine fingre. Filen og neglesaksen føres af Olivia Jakobsen, der er fjerdeårs-elev på frisøruddannelsen på Tradium.

- Det er frivilligt, om vi vil deltage i denne type arbejde. Men der er da ingen, der siger nej. Du lærer at omgås en lidt anden type kunder, end vi ellers støder på. Og det er da en hyggelig oplevelse at være her sådan en formiddag, siger hun.

- De unge mennesker lærer noget, og vi er glade, siger Kirsten Solberg Pedersen, der både bliver klippet og får ordnet negle. Og det med neglene er faktisk noget, jeg aldrig har prøvet før.

Kirsten Solberg Pedersen bliver puslet om af andetårs frisørelev Camilla Brogens.

- Og det er noget helt andet end vores almindelig hverdag på Tradium at komme her, siger hun.

Tina Würtz så egentlig gerne, at Rosenvænget kunne gentage en dag som denne, men det er nok ikke helt så enkelt.

- Vi har vores faste frisører tilknyttet ældrecentret, og vi skal selvfølgelig passe på ikke at komme til at konkurrere med dem. Derfor er det også vigtigt at fortælle, at det, vi tilbyder her i dag, kun er en lettere klipning - vi kaster os for eksempel ikke ud i en permanent. Men for mange af vores ældre beboere er det aller vigtigste måske, at vi kan tilbyde dem lidt hud-mod-hud. Bare at holde i hånd er god medicin for både krop og sjæl og har stor betydning for beboernes trivsel, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce