Annonce
Randers

Yndlingsbroen blev ødelagt af 'grimme' skilte: Kirsten satte fart i Randers Kommune

Kirsten Marie Andersen har som entusiastisk hobbyfotograf taget hundredevis af billeder af buebroen. Derfor blev hun også meget utilfreds, da hun 30. november opdagede de nye skilte, som i hendes optik ødelagde arkitekturen på den historiske bro for hende. Foto: Kirsten Marie Andersen
For Kirsten Marie Andersen var det ikke nogen lille ting, at Buebroen ved Fladbro pludselig havde fire kæmpestore skilte siddende på sig. Men hun nøjedes ikke med at blive frustreret - hun fik hjulene til at rulle stærkt i Randers Kommune.

Randers: En af de allersidste dage i november gik Kirsten Marie Andersens gåtur med kameraet som så ofte før forbi Buebroen ved Fladbro. Det er hendes yndlingsbro. Bænkene i nærheden emmer af fred og ro, og så synes hun, at den gamle betonbro fra 1914 er meget smuk.

Som hobby-naturfotograf har hun taget hundreder - hvis ikke tusinder - billeder af den bro. Men denne dag bragte besøget ingen lise for sjælen. Fire store plancher - to i hver ende af broen - var blevet sat op af Randers Kommune for at informere om natur og kultur i området.

- Det, der stod på skiltene, var rigtig god information. Men de skulle jo ikke sidde her og ødelægge den smukke bro. Jeg var lige ved at tude af frustration, forklarer Kirsten Marie Andersen.

Annonce
Året rundt nyder Kirsten Marie Andersen L.A. Posselts buebro fra 2014. Her fra september måned. Foto: Kirsten Marie Andersen

Skiltning med omtanke og respekt?

Derfor tog hun affære. Et brev blev sendt til Randers Kommune. Hun gravede blandt andet deres skiltepolitik frem på internettet. Her stod, at skiltning skal foretages med omtanke og respekt for både arkitektur og landskab.

Mens hun ventede på svar, kontaktede hun også et medlem af Bevaringsudvalget, som lovede at sætte sagen på dagordenen til næste møde. Allerede dagen efter var der svar til Kirsten Marie Andersen.

- Der stod: Tak for din mail. Natur og Miljø har lyttet til din klage og fjernet skiltene. Så skyndte jeg mig ud til Buebroen - også selvom det regnede - for at se om de allerede havde været der, fortæller hun.

Og det havde de. Arkitekt Julius Ansteen Posselts buebro var efter kun en uge sig selv igen. Til Kirsten Marie Andersens store glæde.

- Så klappede jeg også mig selv lidt på skulderen, siger hun med et grin.

Hun håber dog, at skiltene med den gode information vender tilbage til en bedre placering i nærheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce