Annonce
Randers

Yogafestival: Solen fik sin hilsen fra Tøjhushaven

Irrene og Hening Wilsten er erfarne folk, når det kommer til yoga. Hver vinter bor de i Thailand, og de tager løbende på yoga-rejser til blandt andet Indien og Mexico. Foto: Ole Jakobsen

Ser man flere mennesker udstyret med en sammenrullet måtte og stramt idrætstøj end normalt i disse dage, er der en god grund til det. Der bliver nemlig holdt yogafestival i Randers.

Aktiviteten var høj og alligevel meget fredfyldt i Tøjhushaven lørdag formiddag, da Yoga Randers for første gang inviterede til Yogafestival. På farverige yogamåtter sad 50 personer i skrædderstilling på græsset. Alle med øjnene rettet op mod instruktøren, der med en mikrofon i mundvigen gav instruktioner i både yoga og mindfulness.

Annonce
Iris Hjuler dyrker normalt yoga, og derfor var det en oplagt mulighed for hende at få et smugkig til flere yogastile. »Jeg gik igennem en længere stressperiode, hvor jeg kunne mærke, at det hjalp at dyrke yoga. Når man kommer hjem, hjælper det mig til at få ro i hovedet,« siger hun. Her laver hun den traditionelle yoga-hilsen »namaste«. Foto: Ole Jakobsen

»Og så hilser vi på solen,« sagde instruktøren, mens 100 par hænder hævede sig i vejret foran hende.

Randers er den fjerde by i landet, der holder yogafestival. Indtil nu har det kun været i København, Aarhus og Aalborg. Foto: Ole Jakobsen

Både lørdag og søndag er der indlagt forskellige aktiviteter, indenfor såvel udenfor. De cirka 200 deltagere kan i løbet af weekenden prøve kræfter med alt lige fra tantra-yoga til yoga for gravide og kvinder i overgangsalderen.

Udover i Tøjhushaven var der samtidig hold i gang indendørs i FOFs lokaler, som arrangørerne fik lov til at låne til lejligheden. Foto: Ole Jakobsen

»Så hilser vi på himlen,« sagde instruktøren, og de mange hænder strakte sig endnu længere op i vejret.

Kun tre andre steder i landet bliver der holdt yogafestivaler.

To af tovholderne bag arrangementet er Hening og Irrene Wilsten. Da de kom til Randers for fem år siden, syntes de selv, at der manglede yoga-tilbud til byens borgere. Den bold greb de selv, og siden da har de løbende arrangeret gratis yogaundervisning i Tøjhushaven.

»Vi er pensionister begge to, og vi er meget glade for yoga. Den glæde ville vi gerne give videre til andre. Med det samme mærkede vi en tendens til, at flere efterspurgte yoga,« fortæller Hening Wilsten.

De er ikke i tvivl om, hvorfor de lader yogaen fylde så meget i deres liv.

»Når man dyrker det, gælder det om at stilne sindet. Vi kan se en større søgning på afstressende yoga. Med en stresset tilværelse har mange brug for følelsen af at have ro i kroppen. Når man dyrker det, er man til stede i nuet - lige der midt på måtten, og ikke andre steder,« forklarer Hening Wilsten.

På festivalens første dag kunne Hening Wilsten allerede kalde det for en succes. En stor succes.

»Det er dejligt at se, at så mange har meldt sig til. Jeg tror, det skyldes, at vi viser 22 forskellige yogastile frem. Det er et unikt buffet-tilbud, som man ikke ser mange steder,« siger han.

Undervejs i lørdagens program var der planlagt en session kun for mænd. Det er håbet, at det vil være med til at lokke flere mænd til at sætte sig permanent i skrædderstillingen.

»Hvis mænd opdager den verden af kvinder, yoga er, vil de aldrig mere få brug for dating-sites. Mænd bliver rigtig lagt mærke til her, fordi der er så få af dem,« siger Hening Wilsten med et grin.

Allerede nu kan han forudsige, at festivalen vender tilbage til næste sensommer igen. Måske endda i et større format.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers

Tidligere Randers-chef tiltalt for kreditkortsvindel

Annonce