Annonce
Østjylland

Zeidler hårdt ramt af rufferisigtelse: Har brug for afklaring

Onsdag 8. november var den daværende Syddjurs-politiker Per Zeidler til stede ved et sexorgie i et forsamlingshus nær Vejle. Århus Stiftstidende stillede politikeren en række spørgsmål, da han var på vej væk fra gangbang-arrangementet. Senere blev Per Zeidler anholdt af politiet, og han har siden været sigtet for rufferi. Arkivfoto: Jens Thaysen

Politiet efterforsker på snart femte måned Per Zeidlers rolle ved gangbang-aktiviteter. Den tidligere Syddjurs-politiker lider under sagen, som han ønsker afgjort så hurtigt som muligt. Per Zeidlers opholdssted er stadig ukendt.

SYDDJURS: Den tidligere Syddjurs-politiker Per Zeidler vil have en sag om muligt rufferi ved sexorgier afgjort så hurtigt som muligt.

Det fortæller advokat Henrik Garlik Jensen, der er hyret som Per Zeidlers forsvarsadvokat.

- Sagen har fra første dag taget hårdt på Per Zeidler, og den påvirker ham stadig voldsomt. Derfor er han meget interesseret i at få afsluttet sagen så hurtigt som muligt for at få lukket det kapitel og komme videre. Men det er vigtigt at understreger, at Per Zeidler fortsat nægter sig skyldig i rufferi, siger Henrik Garlik Jensen, der er partner i Advokatfirmaet Strauss & Garlik.

Ifølge advokaten føler Per Zeidler, at han er udstillet i medierne i forbindelse med den opsigtsvækkende sag om blandt andet et sexorgie i et forsamlingshus.

- Per Zeidler føler, at han uretmæssigt er blevet hængt ud i medierne. Omtalen har fået store personlige konsekvenser for ham, fortæller Henrik Garlik Jensen.

Loven om rufferi

Den tidligere Syddjurs-politiker Per Zeidler er sigtet for rufferi.Bestemmelserne om rufferi findes i Straffelovens paragraf 233. Den hårdeste del af lovteksten siger: " Den der driver virksomhed med, at en anden mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes for rufferi med fængsel indtil fire år."

En anden paragraf fortæller: "Den der fremmer, at en anden mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand, straffes med bøde eller fængsel indtil tre år

I straffeloven er der også mildere paragraffer og straffe under bestemmelserne om rufferi. Eksempelvis kan "den, der udlejer værelse i hotel til brug for, at en anden erhvervsmæssigt mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes med bøde eller fængsel indtil et år."

Østjyllands Politi og anklagemyndigheden har endnu ikke præciseret sigtelsen og en eventuel tiltale mod Per Zeidler.

Forsamlingshuset i Ammitsbøl blev kendt i hele Danmark, da det i Århus Stiftstidende blev afsløret som hjemsted for sexorgier. Politiet har sigtet den tidligere Syddjurs-politiker Per Zeidler for rufferi i forbindelse med aktiviteterne, men han nægter sig skyldig. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Anholdt efter sexorgie

Sagen om det tidligere byrådsmedlem fra Syddjurs begyndte onsdag 8. november sidste år.

Den dag var Per Zeidler til stede ved et sexorgie i et forsamlingshus cirka ti kilometer sydvest for Vejle. Her blev den daværende formand for udvalget for familie og institutioner i Syddjurs Kommune anholdt, og politiet sigtede ham og en anden mand på 54 år for rufferi.

Daværende Syddjurs-borgmester Claus Wistoft (V) opfordrede hurtigt Per Zeidler til at sig trække sig som byrådsmedlem. Samtidig besluttede de øvrige medlemmer af kommunens udvalg for familie og institutioner at afsætte Per Zeidler som formand.

Fredag 10. november sygemeldte Per Zeidler sig fra byrådsarbejdet. Samtidig trak politikeren sig fra det forestående byrådsvalg, hvor han stillede op på egen Social Liberal Borgerliste.

Århus Stiftstidende afslørede efterfølgende, at Per Zeidler har været involveret i en omfattende gangbang-virksomhed. Eksempelvis sandsynliggjorde avisen, hvordan Per Zeidler har været særdeles aktiv som arrangør af gangbang-arrangementer under dæknavnet Rescue51.

Annonce

Politiet arbejder

Østjyllands Politis efterforskning af den tidligere Syddjurs-politikers rolle i flere sexorgier er tilsyneladende en tidskrævende affære.

Ifølge avisens oplysninger skal efterforskerne bruge endnu mindst to måneder på at endevende sagen. Den rummer blandt andet en del materiale fra computere, telefoner og andet, som den tidligere politiker brugte til at kommunikere med.

Østjyllands Politi vil kun oplyse, at sigtelsen for rufferi mod Per Zeidler opretholdes.

Per Zeidler har fra begyndelsen nægtet sig skyldig i rufferi.

- Det fastholder han fortsat, understreger Henrik Garlik Jensen.

Annonce

Sunket i jorden

Per Zeidler blev afhørt indgående efter anholdelsen ved forsamlingshuset nær Vejle.

Men han blev ikke varetægtsfængslet.

Politiet løslod den daværende politiker fra Rønde efter endt afhøring, og siden har han været som sunket i jorden.

- Jeg kan ikke kommentere på Per Zeidlers opholdssted, fastslår Henrik Garlik Jensen.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce