Annonce
Østjylland

Zeidlers advokat: Han føler sig uberettiget hængt ud

Henrik Garlik Jensen (th) er forsvarer for Per Zeidler (tv), der er sigtet for rufferi. Arkivfoto: Morten Pape

Efter 29 dage med total tavshed er der nu livstegn fra den tidligere Syddjurs-politiker Per Zeidler, der er sigtet for rufferi.

SYDDJURS: Byrådspolitikeren Per Zeidler, som for knap en måned siden blev anholdt og sigtet for rufferi i forbindelse med en gangbang-event i Ammitsbøl Forsamlingshus, har hyret forsvarsadvokat Henrik Garlik Jensen.

- Jeg kan bekræfte, at jeg er blevet kontaktet af Per Zeidler og blevet bedt om at være hans forsvarer, og det har jeg sagt ja til, fortæller Henrik Garlik Jensen, der er partner i Advokatfirmaet Strauss & Garlik.

Siden Århus Stiftstidende den 8. november tog Per Zeidler på fersk gerning uden for forsamlingshuset cirka ti kilometer sydvest for Vejle - og avisen efterfølgende kunne afsløre, at han har været involveret i en omfattende gangbang-virksomhed - har Per Zeidler været som sunket i jorden.

Forsvarsadvokaten ønsker ikke at komme ind på, hvor Per Zeidler befinder sig, men han bekræfter, at han har kontakt til Zeidler.

- Jeg har en tæt dialog med min klient, men hvad vi drøfter indbyrdes, er omfattet af min tavshedspligt, understreger han.

Det har været en hård proces, og han føler sig uberettiget hængt ud i medierne.

[i]Henrik Garlik Jensen, forsvarsadvokat for den rufferisigtede Per Zeidler[/i]

FAKTA: Henrik Garlik Jensen

Forsvarsadvokat Henrik Garlik Jensen er partner i Advokatfirmaet Strauss & GarlikHan blev uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1986 og fik i 1992 en mastergrad i strafferet og kriminologi fra Simon Fraser University, Vancouver, CanadaHenrik Garlik Jensen har møderet for Højesteret. Fra 1987 til 1998 fungerede han som dommerfuldmægtig, konstitueret landsdommer og ekstern lektor i strafferet ved Aarhus Universitet. I 1994 var han ansat af FN som juridisk rådgiver

Henrik Garlik Jensen har haft flere sager, der har trukket overskrifter i medierne. Han forsvarede moderen i den såkaldte Brønderslev-sag, hvor et par blev dømt for vold og vanrøgt af deres børn

Han var også forsvarer i sagen om opholdsstedet Solhaven, hvor en tidligere forstander og række tidligere ansatte blev frifundet for vold. Han var desuden forsvarer i sagen om skyderiet på McDonalds på Randersvej i Aarhus, hvor han holdt en procedure til fordel for sin klient, der slap med mindre straf end de andre tiltalte

Henrik Garlik Jensen er 58 år og bor i Odder.

Henrik Garlik Jensen er forsvarer for Per Zeidler, der er sigtet for rufferi. Arkivfoto
Annonce

En hård omgang

Per Zeidlers politiske deroute begyndte allerede før gangbang-afsløringerne. Århus Stiftstidende kunne i oktober afsløre, at Per Zeidler havde økonomiske udeståender med en mekaniker i Rønde, og at han desuden skyldte et firma penge for udført havearbejde.

Inden afsløringen af det økonomiske rod brød Per Zeidler med Liberal Alliance, som han ellers var spidskandidat for til byrådsvalget. Han stiftede i stedet sin egen Social Liberal Borgerliste, hvor han optrådte på stemmesedlen sammen med sin ene søn.

Per Zeidler kom først for alvor på alles læber, da hans involvering i gangbang-aktiviteter nåede offentligheden, og siden afsløringerne har han holdt sig fuldstændig uden for mediernes søgelys og har ikke vist eller udtalt sig offentligt. Og det er der, ifølge hans forsvarer, en rigtig god grund til. For det er ikke en misundelsesværdig oplevelse at komme en tur igennem mediemøllen - og slet ikke, hvis man ikke føler sig fortjent til det negative fokus.

- Det har været en hård proces, og han føler sig uberettiget hængt ud i medierne, siger Henrik Garlik Jensen.

FAKTA Sagen om Per Zeidler

1. oktober: Udvalgsformand og byrådsmedlem Per Zeidler bryder med Liberal Alliance, som han var spidskandidat for til valget i Syddjurs.3. oktober: Per Zeidler danner sin egen borgerliste, Social Liberal Borgerliste, som stiller op til valget. Hans søn, Christian Zeidler, optræder også på kandidatlisten.7. oktober: Tor Andersen fra Rønde Stjerne Auto står frem med historien om, at der skulle gå næsten tre år og en tur i Fogedretten, før Per Zeidler betalte en mekanikerregning. Inden Tor Andersen står frem, har han underrettet Liberal Alliances landsformand, Leif Mikkelsen, om sagen. Regningen bliver betalt få dage efter Per Zeidlers brud med Liberal Alliance.25. oktober: Per Zeidler er fraværende til byrådsmødet i Syddjurs. Han er i stedet optaget af en gangbang-event i Ammitsbøl Forsamlingshus ved Vejle.8. november: Per Zeidler er til gangbang-event i Ammitsbøl Forsamlingshus, hvor han efterfølgende bliver konfronteret af journalister fra Århus Stiftstidende. Avisen offentliggør historien klokken 21. Senere på aftenen opfordrer Syddjurs-borgmester Claus Wistoft (V) Per Zeidler til at sig trække sig som byrådsmedlem og udvalgsformand. Per Zeidler bliver, sammen med en 54-årig mand fra Vejle, anholdt og sigtet for rufferi.9. november: Udvalget, som Per Zeidler er formand for, hasteindkaldes til møde om eftermiddagen. Her afsættes Per Zeidler som formand. Han deltager ikke selv i mødet.10. november: Per Zeidler sygemelder sig fra byrådsarbejdet og oplyser, at han og Social Liberal Borgerliste ikke stiller op til valget.

1. november: Århus Stiftstidende afslører, hvordan Per Zeidler har været særdeles aktiv som arrangør af gangbang-arrangementer under dæknavnet Rescue51.

21. november: Per Zeidlers Social Liberal Borgerliste får 15 stemmer ved valget i Syddjurs.

Per Zeidler, der er sygemeldt fra jobbet som politiker i Syddjurs Byråd, er sigtet for rufferi. Han blev afsløret den 8. november i forbindelse med et gangbang-arrangement i Ammitsbøl Forsamlingshus nær Vejle. Arkivfoto
Annonce

Erfaren forsvarer

Hvorvidt rufferi-sigtelserne fører til et retsligt efterspil er stadig uvist, da politiets efterforskning er i fuld gang. Men med valget af Henrik Garlik har Per Zeidler sikret sig en erfaren herre til at føre en eventuel sag.

Henrik Garlik Jensen er kendt i de jyske retssale, hvor han blandt andet holdt et brag af en procedure til fordel for sin klient i sagen om skyderiet på McDonalds på Randersvej i Aarhus, hvor klienten slap med mindre straf end de tre andre tiltalte. Han er ligeledes kendt fra sin rolle som forsvarer i sagen om tyveriet af 26,7 mio. kr. fra Danske Banks fordelingscentral i Brabrand.

Den tætte dialog mellem Henrik Garlik Jensen og Per Zeidler ser ud til at komme til at strække sig over en længere periode. For en afslutning på sagen kan ifølge forsvarsadvokaten have lange udsigter.

- Sagen efterforskes nu, og der kan gå måneder for der kommer en afklaring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce