Danmark er irriterende for Rusland


Danmark er irriterende for Rusland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henning Sander Andersen, Ramsherred 58, Assens
Billede
Debat. 

Østersøpolitik: Vort kongerige er jo "Proppen i den flaske der hedder Østersøen!" Derfor ingen tvivl om, at Putin & Co., har været mere end sure over, at da deres kæmpe atom U-båd, skulle gennem vore farvande, og under Storebæltsbroen, på vej til en manøvre i Østersøen, at den så blev eskorteret af vores Marine!

Og irriterende, det har vi altid været, også for Stalin og Sovjet, hvor Churchill reddede os fra en ny besættelse - denne gang fra Sovjet - i de sidste dage af april, 1945, noget man mærkeligt nok ikke finder noget om, i historiebøgerne.

Da "De Tre Store" - altså Churchill, Roosevelt og Stalin - mødtes sidste gang under den 2. Verdenskrig, på Krim i februar 1945, vidste man jo krigen var ved at være færdig i Europa, hvorfor man talte om hvad der så skulle ske - bl.a. hvilke lande der skulle være de Allieredes interessesfære, og hvilke Sovjets, og dér lykkedes det heldigvis Churchill at få med, at vi var de Allieredes.

Imidlertid, da Stalins admiraler hørte dette, fortalte de deres chef, hvor vigtige vi var, for at de kunne komme ud i verden, for at danne et kommunistisk verdens herredømme. Stalin gav derfor sine marskaller en hemmelig ordre om, at de skulle se at rykket hurtigt frem langs Østersøkysten, og "komme først rundt om hjørnet ved Lübeck" før de Allierede, og så besætte os!

Heldigvis fandt den britiske efterretningstjeneste MI5, ud af dette, og da det jo var commonwealth styrkerne, under kommando af Montgomery, der havde den nordlige del af fronten, fik han en lodret ordre fra Churchill om, at han skulle "springe op og falde ned", på den aftalte våbenstilstandslinje, og rykke frem langs Østersøkysten, og stoppe Sovjet styrkerne, og det gjorde de så heldigvis i Wismar!

Men hvad var våbenstilstandslinjen? Igen noget, historikerne er uenige om, idet nogen hævder man vedtog det på Krim, medens andre mener det var Eisenhower, som den øverste chef for de Allierede styrker i Europa, der lavede aftalen med sin Sovjet kollegaer. Baggrunden for man vedtog dette var, at når nu man rykkede frem efter Hitlers styrker, skulle man jo ikke risikere at, "man kom til at skyde på hinanden!" Fornuftigt nok, men verden kunne måske have set anderledes ud, hvis Eisenhower ikke overholdt dette!

Tyskerne var jo ved at være færdige, og de få styrker Hitler havde tilbage, koncentrerede han på østfronten, for han vidste at Sovjet var dem, der var mest ude efter hævn, og de amerikanske generaler kunne derfor havde været dem der erobrede Berlin før Sovjet, men dér gav Eisenhower dem en lodret ordre om, at de ikke måtte overskride (hans?) våbenstilstandslinje! (Som i vid udstrækning, blev grænsen mellem Øst- og Vesttyskland.)

Men som sagt, feltmarskal Montgomery fik en klar ordre fra Churchill om, at rykke frem langs Østersøen og stoppe Sovjet styrkerne, og det blev altså i Wismar, ca. 50 km øst for Lübeck - en operation senere kendt som "The Drive for the Baltic"! Og det blev Eisenhower nødt til at acceptere, så amerikanerne rykkede også over linjen, for at dække Commonwealth tropperne sydflanke, men ikke til Berlin - desværre! Det var den berømte 6th Airborne Division der rykkede frem, med assistance fra det ligeledes berømte kavaleri regiment "The Scots Greys", hvis "heste" nu var Sherman tanks.

Det var 1st Canadian Parachute Battalion som kom først frem til Wismar, "ridende" på skotternes kampvogne, efter en rimeligt besværlig tur. For det første var der utroligt mange flygtninge der kom imod dem, tyske civile som flygtede fra Sovjet tropperne.

Samtidig måtte de også holde øje med de tyske tropper, som der stadigt var nogle af, men de havde heldigvis opgivet ævred, for de stod blot langs vejkanten og så på, at vore venner passerede. Den 2. maj om eftermiddagen nåede bataljonen frem til Wismar, og dagen efter var hele den 3. faldskærmsbrigade fremme.

Rusland har alle dage haft problemer med "at komme ud i havet", for ikke alene er de "lukket inde" af os, og de andre Skandinaviske lande, men sydpå har de deres baser på Krim, og for at komme ud af Sortehavet - blot til Middelhavet - skal de så gennem Bosporus Strædet ved Konstantinopel, som i dag er Tyrkiets, men i århundredernes løb, har været under kommando af mange forskellige lande.

Men så er Putin & Co. heldige, at vi har fået CO2 udslippet, så deres baser nordpå, bl.a. Murmansk, nu om dage ikke har så store problemer med is om vinteren, som de havde under 2. Verdenskrig! De var derfor rykket over den norske grænse, og kæmpede med tyskerne, og ingen tvivl om, de gerne havde haft noget af Norges, ikke så "isede" nordkyst, for først i september 1945, trak de deres tropper tilbage, ligesom det også varede til april 1946, før de forlod Bornholm!

Og det med, de ikke kan lide os, er så en større flådemanøvre, der foregår blot "5 meter" fra Bornholms kyst, ikke en form for svar på det, når nu størsteparten af deres flåde, bl.a. atom U-bådene, har deres baser omkring Murmansk?

Danmark er irriterende for Rusland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce