Danmarks klimapolitik er uambitiøs


Danmarks klimapolitik er uambitiøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Den danske klimapolitik er for uambitiøs. Regeringen har vedtaget, at den vil udfase salget af benzin- og dieselbiler inden 2030. Som foregangsland i kampen mod global opvarmning er det slet ikke omfattende nok.

Siden år 1880 er den gennemsnitlige temperatur på kloden steget med 1,9 grader. Det kan godt være, det lyder som en meget lille ændring, men det er en ekstremt usædvanlig ændring i jordens historie. Forestil dig for eksempel en kropstemperaturstigning på to grader. Det resulterer i en ulidelig febertilstand med hovedpine, svimmelhed og udmattethed.

Jordens klima er bevaret i træringe, gletschere og koralrev, som viser, at den globale gennemsnitstemperatur er stabil over lange perioder - indtil nu. Endvidere svarer små ændringer i temperaturen til enorme ændringer i miljøet.

Og det har i den grad også sine konsekvenser - polerne smelter, koralrevene ætses, havene forsures, biodiversiteten forringes dagligt, vandstanden stiger, og flere og flere naturkatastrofer rammer. Kloden er fanget i en udmattende feber.

Desværre skyldes alt dette os mennesker. Heldigvis kan vi stadig gøre noget ved det. Det betyder ikke, at vi skal leve af økologisk havregrød, speltboller eller havremælk alle sammen, men det betyder, at vi for én gangs skyld tænker på andet end os selv og vores ego med bevidste beslutninger om at tage ansvar for klimaet.

En sund planet er et problem, der omhandler familier, fællesskaber, energisystemer og menneskers fremtid. Der er ingen planet b, og derfor må der gøres noget nu. Udfasning af salget af benzin- og dieselbiler inden 2030 er bare ikke tilstrækkeligt og i den forstand også ligegyldigt, hvis vi alligevel ikke har en klode at leve på i 2025.

Danmarks klimapolitik er uambitiøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce