Ensidigt. Undgå unuancerede fjendebilleder af Trump


Ensidigt. Undgå unuancerede fjendebilleder af Trump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henri Nissen, Damgårdsparken 85, Christiansfeld
Photographer: Jesper Rais
Debat. 

Trump: Næsten hver dag udspreder medierne dårlige nyheder og nedsættende bemærkninger om USA's præsident. Men den 19. december var der endelig en artikel, der pillede lidt ved det fjendebillede, som medierne har skabt. Nemlig interviewet med ambassadøren Carla Sands. Tak for det.

Som læser og seer har man i hvert fald ikke været i tvivl om, at stort set alle medier har været på modstandernes side. Og stadig er det.

Ikke desto mindre valgte et flertal af amerikanere altså Trump. Så stor var modstanden imod den etablerede politiske klasse. Det er tankevækkende og det ryster den politiske klasse i Europa.

Alligevel gentager medierne bevidstløst alle de halve sandheder, som jo giver et forvrænget billede. Før valget påstod man, at han var anti-jødisk. Men det viste sig, at han tværtimod bakker op om Israel, mens de europæiske politikere fortsætter med at støtte de arabiske ekstremister. Mærkeligt nok.

Når Trump f.eks. skaber store lettelser for erhvervslivet - som mange borgerlige jo også ønsker herhjemme - så gavner det især de små industrier, men i medierne lægger man hele vægten på, at det gavner de rigeste. Under valget fremstillede man ham som en fæl kapitalist, men sandheden var, at Hilary med sine forbindelser til bankerne, storindustrien og flere arabiske lande havde langt større kampagnemidler. Trumps kampagne var derimod en græsrodsbevægelse.

Trump er faktisk meget mere social og folkelig end vi ser, fordi vi altid får den redigerede og kritiske vinkel, mens medierne omtalte Obama og Hilary unuanceret positivt til trods for deres mange tvivlsomme politiske beslutninger.

Det ville være forfriskende, hvis medierne ville give et mere nuanceret billede af præsidenten og den forandring, han er ved at skabe. Det med at fremstille ens modstandere som uhyrer gavner ikke forståelsen. Vi har ikke brug for fjendebilleder. Heller ikke af Putin for den sags skyld. Vi har brug for at høre sandheden og skabe mellemfolkelig forståelse. Og nyhederne skal ikke sorteres gennem et EU-filter af politisk korrekthed.

Det er i øvrigt beskæmmende at se, hvordan medierne har rettet ind efter EU-magthaverne, når der fortælles om det catalanske frihedsoprør. Tidligere ville vi i pressen beskrive sådanne oprør som idealistiske frihedskampe for et folks eget sprog og kultur. Selv baskernes voldelige frihedskamp blev omtalt positivt i min ungdom. Nu beskrives de demokratiske og ikke-voldelige catalanske lederne som kriminelle! Spanien stempler dem naturligvis sådan. Men det burde journalister kunne gennemskue. Og EU bakker op, fordi man ikke vil have flere stater. Men stod det til EU-lederne behøvede vi da heller ikke have forskellige nordiske lande. Man kunne da bare have et Region Nord. Men vi elsker jo vores egenart. Det samme gør catalonierne.

Ensidigt. Undgå unuancerede fjendebilleder af Trump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce