Fremtidssikring. Lad folketingsvalget blive et børnevalg


Fremtidssikring. Lad folketingsvalget blive et børnevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Når ellers Lars Løkke får snøvlet sig sammen og får udskrevet det folketingsvalg, så går valgkampen for alvor i gang. Ja man fristes til at tro, den har været det længe, men lur mig om ikke den vil få fuld gas på valgkampsretorikken, så snart datoen for valget er annonceret. Allerede nu er der kamp om hvilke valgtemaer, der skal fylde i valgkampen. Det er lettere anstrengende at være vidne til. Lad nu ikke populisterne lykkes med at få valgkampen til at handle om muligt symbol-pjat. Det har vi haft rigeligt af.

Vi mangler at få en ordentlig debat om, hvad det er for en klode, og hvad det er for et land, vi ønsker os i fremtiden. Lad os tale om, at vores gode gamle velfærdsmodel stille og roligt er blevet udsultet gennem de senere år. Lad os tale om, at de ældre har oplevet den ene besparelse efter den anden i plejen. Lad os tale om konsekvenserne ved, at uligheden stiger, og at børn vokser op i fattigdom, og lad os tale om, at klimaforandringerne truer vores eksistens, som vi kender den.

Personligt vil jeg tænke på fremtidens Danmark, når jeg skal sætte mit kryds. I min optik er børnene fremtiden. Hvem vil sikre, at der er voksne nok i børnenes dagtilbud? Hvem vil investere i skole og uddannelse? Hvem vil sikre børn med handicap? Hvem vil fjerne de fattigdomsydelser, der resulterer i, at børn i Danmark vokser op i fattigdom? hvem vil sikre, at vi får børnene ud af Sjælsmark? Og hvem har klimapolitik, der kan sikre børnene en klode i fremtiden?

Der er rigeligt af realpolitiske problematikker at tage stilling til. Pensionsalder, klima og velfærd - så der er ingen grund til at bruge tiden på at drøfte flere fjollede symbolpolitiske dagsordener. Jeg ser frem til en valgkamp med gode bud på, hvordan vi sikrer vores børn og vores fremtid.

Fremtidssikring. Lad folketingsvalget blive et børnevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce