I Enhedslisten siger vi stop for højere pensionsalder


I Enhedslisten siger vi stop for højere pensionsalder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Fagforbundet Fødevareforbundet NNF har lavet pjecen "Alle skal have ret til en værdig tilbagetrækning". Når man læser den, giver det slet ikke mening, at et flertal i Folketinget har besluttet, at pensionsalderen skal sættes op, fordi folk lever længere. Det vil betyde, at en 18-årig kan gå på pension, når vedkommende er 75 år.

NNF's medlemmer har i forvejen et langt arbejdsliv, fordi mange kommer tidligt ud på arbejdsmarkedet. Hvis pensionsalderen hæves, vil mange skulle være ude på arbejdsmarkedet i over 50 år. Adskillige NNF-medlemmer dør cirka 2,5 år tidligere end gennemsnittet af resten af befolkningen. Det betyder igen færre år at nyde sit otium i. 73 procent af NNF's medlemmer tror da heller ikke, at de når pensionsalderen.

Næsten 60 procent af NNF's medlemmer er så nedslidte, at de indenfor de seneste tre måneder har måttet indtage smertestillende medicin. Men de er ikke så syge, at de er berettigede til førtidspension. Grundene til deres smerter er et for højt tempo, tunge løft og ensidigt gentaget arbejde. Jeg har oplevet det; min far var slagteriarbejder i over 30 år og døde som 67-årig totalt nedslidt.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået aftalen om seniorpension, men den kan ikke løse problemet med nedslidning. NNF's medlemmer er ikke så syge, at de ikke kan varetage et almindeligt arbejde eller et fleksjob.

I Enhedslisten siger vi, at ingen skal være over 67 år, når de går på pension. Alle, som vil, skal kunne trække sig tilbage efter mindst 40 år på arbejdsmarkedet til en ydelse, som svarer til den maksimale dagpengesats. Seniorløn skal også være en mulighed; en fleksibel tilbagetrækning, hvor nedsat arbejdstid kompenseres med dagpengesatsen.

Det skal også være meget nemmere at få førtidspension eller fleksjob. De senere år er antallet af førtidspensioner og fleksjob reduceret med gennemsnitligt 40-50 procent. Det er ikke rimeligt, at du nærmest skal stå med det ene ben i graven, før du kan være så heldig at opnå førtidspension.

Vi arbejder for, at alle lønmodtagere får et værdigt seniorliv efter at have knoklet mange år på arbejdsmarkedet.

I Enhedslisten siger vi stop for højere pensionsalder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce