Kampen mod HIV. Kvinder skal kunne bestemme over deres egen krop


Kampen mod HIV. Kvinder skal kunne bestemme over deres egen krop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

HIV: I Danmark nyder de fleste julelysene, julepynten, gløggen og æbleskiverne. Men sådan er det ikke overalt i verden. På World Aids Day den 1. december var det 2000 andre lys på Strøget i København, der kunne minde os om, at tusindvis  af unge kvinder hver uge bliver smittet med hiv.

I udviklingslandene er det unge piger og kvinder, der er mest udsatte for smitte. Det er de, fordi de ofte ikke kan forhandle sig til sikker sex. Fordi de ikke kan bestemme over deres egen krop. Det kan og skal vi gøre noget ved! Der er sket kæmpe fremskridt i indsatsen mod hiv/aids de seneste årtier. Med verdensmålene har vi nu givet globalt håndslag på, at epidemien skal udryddes inden 2030. Det er inden for rækkevidde.

Men vi må ikke miste momentum. Og det risikerer vi - f.eks. når Trumps bebudede nedskæringer i bistanden også rammer hiv/aids-indsatser verden over. Danmark er et lille land, og vi kan ikke løfte opgaven alene. Men vi kan være med til at sikre, at nogle af de mest lovende og strategiske investeringer finder sted. Vi er derfor glade for i dag at kunne annoncere, at regeringen har besluttet at genoptage støtten til International Partnership for Microbicide (IPM) med 20 mio. kr. over de næste fire år. De første fem mio. kr. udbetales allerede i år.

IPM er helt fremme i udviklingen af hiv-forebyggelsesmetoder for kvinder. Et godt eksempel er udviklingen af en silikone vaginalring med hiv-medicin, så kvinder kan beskytte sig, hvis manden kun vil dyrke ubeskyttet sex. Som næste skridt er håbet, at ringen også vil kunne beskytte mod uønsket graviditet. Vi støtter, at IPM fortsætter den positive udvikling og afprøvning af et effektivt produkt, der samtidig er billigt nok til at kunne anvendes af kvinder i udviklingslandene. Så de kan få kontrol over egen krop og sundhed. Så de kan foretage deres helt eget valg. Vores håb er, at vi i 2030 kun ser lys på Strøget i december, der minder os om julen.

Kampen mod HIV. Kvinder skal kunne bestemme over deres egen krop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce